Rotterdam, here we come!

Zondag wordt voor de dertigste keer de Marathon van Rotterdam georganiseerd. Op 16 april 2007 was Tjan erbij toen vriendin Marion hier van start ging. Het liep toen allemaal iets anders dan gedacht: de hitte gooide roet in het eten en de organisatie zag zich halverwege de dag genoodzaakt de wedstrijd te staken. Marion was nog net op tijd binnen, zoals u destijds heeft kunnen lezen in Tjan’s fotoverslag.

Begin deze week is voor Tjan de voorpret weer begonnen, want Marion – voor wie de voorpret maanden geleden al begon – loopt dit jaar wederom mee. Er moet zondag dus, net als ook later in 2007 tijdens Marions marathon in Amsterdam, op verschillende punten langs de route weer luidkeels worden gesupporterd. Het kiezen van de juiste locaties en het uitstippelen van de route lijkt weer te zijn gelukt: met een beetje mazzel en als de RET meewerkt, kan de meegereisde aanhang Marion vier keer voorbij zien komen.

Ook aanmoedigen is topsport, en het blijft natuurlijk spannend of het door Tjan achter de pc bedachte schema in werkelijkheid realistisch blijkt – te meer daar de vriend van Marion zich na een even onbedoelde als onfortuinlijke duik in zijn eigen drooggelegde vijver momenteel noodgedwongen in een rolstoel moet verplaatsen. Saillant detail: vlak voor de Rotterdamse marathon van 2007 was diezelfde vriend onder zijn eigen rollende tractor terechtgekomen, maar dit terzijde. Tjan houdt u uiteraard op de hoogte van het verloop van dit dagje Rotterdam: op de dag zelf via Twitter vanuit de Maasstad, en vast en zeker volgende week ook nog op deze site.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s