Zosja

Afgelopen zaterdag werd in Leiden het startsein gegeven voor het nieuwe themajaar van de provincie Zuid-Holland. Leve de Vaarwegen en Waterlinies! luidt het thema van 2010. Voorwaar niet bepaald een pakkende titel. Met een dergelijk waterig thema vraag je er natuurlijk ook een beetje om: tijdens de nogal rommelige openingsceremonie begon het te regenen. Maar gedurende het daarop volgende muzikale intermezzo van Zosja El Rhazi (zang) en de Leidse toetsenist Frans Heemskerk (elektrische piano) brak zowaar de zon door – letterlijk en figuurlijk.

Voor Tjan was dit het verrassende weerzien met zijn favoriete tv-talentenjachtkandidate ever. Tijdens de eerste editie van Idols in 2002 mocht Zosja (volgens de Idols-tradities zonder achternaam) meedoen aan de liveshows omdat het ongeleide projectiel Roger zich op het laatste moment had teruggetrokken. Al in de tweede ronde moest zij het strijdtoneel helaas alweer verlaten. Hoe onterecht dat was bleek afgelopen zaterdag, toen Tjan haar na al die jaren weer aan het werk zag en hoorde. Wat een zangeres! Tijdens een jazzy set van een klein halfuurtje liet Zosja – inmiddels afgestudeerd aan het Amsterdamse conservatorium – zich op de Fender Rhodes begeleiden door Frans Heemskerk, en die combinatie was ronduit prachtig.

Toen dit duo het podium weer verlaten had en stadsdichterette Pink Meltzer (klik en huiver) aanving met het in tien minuten op quasi poëtische wijze intrappen van zoveel mogelijk open deuren, begon het tot overmaat van ramp ook weer te regenen. Onze Lieve Heer heeft blijkbaar ook smaak. Tjan maakte zich zo snel als zijn kromme tenen dat toelieten uit de voeten. Hieronder om deze bijdrage positief te eindigen een vijftal foto’s van het optreden van Zosja. Meer foto’s vindt u hier.
Meer foto’s van Zosja El Rhazi vindt u op Tjan’s fotosite.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's, Muziek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zosja

  1. Johan zegt:

    Mooie dame ook, alleen een beetje een verkeerde jurk als het aan mij ligt.
    Ik kan me haar naam van Idols wel herinneren (bijzondere namen blijven toch plakken), maar haar zangkwaliteiten niet zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s