Twieperdepiep, hoera!

Afgelopen zaterdag vierde Tjan zijn eerste twitterverjaardag. Op vrijdag 13 maart 2009 meldde hij zich – vooral uit nieuwsgierigheid – tamelijk sceptisch aan bij de immens populaire microblogdienst, en een jaar later is hij een fervent twitteraar die al meer dan 5000 tweets op zijn naam heeft staan. Waar Tjan weinig heeft (en nog minder doet) met Hyves en Facebook, is hij wel dagelijks op Twitter te vinden. Om zijn followers op de hoogte te houden van zijn denken, doen en laten, maar bovenal om zelf op de hoogte te blijven en om met verwante twitteraars van gedachten te wisselen. Twitteren is namelijk erg leuk – veel leuker dan Tjan een jaar geleden voor mogelijk had gehouden.

De keerzijde van de medaille is dat het Tjan steeds meer moeite kost om zijn weblog elke werkdag van een nieuwe bijdrage te voorzien. Als hij zich over beleefde ‘avonturen’ al in 140 tekens heeft geuit, voelt het een beetje als mosterd na de maaltijd om er dan ook nog een blogje over te schrijven. En misschien verbeeldt hij het zich, maar Tjan heeft zelf het gevoel dat het niveau van de bijdragen op deze site het de laatste maanden niet haalt bij pakweg een jaar geleden. Bovendien is er van interactie weinig sprake en stagneert de groei in de bezoekersstatistieken enigszins – en ook dat werkt de motivatie uiteraard niet echt in de hand.

En dus gooit Tjan het roer een beetje om. Of beter: hij neemt op deze blog wat gas terug. Hoewel hij doorgaans het beste functioneert als hij volgens een schema werkt, laat hij dat vooralsnog achterwege: Tjan meldt zich als hij er zin in heeft en als hij iets te melden heeft. Zullen we bij wijze van gewenning volgende week eens kijken of het lukt een keer een dagje over te slaan?

PS: Tjan’s tweets kunt u behalve in de linkerkolom van deze weblog ook lezen op de eigen Twitterpagina van Tjan (klik hier). Tjan’s wekelijkse column Steeksleutels blijft sowieso gewoon elke woensdag verschijnen. En nee, de taart op bovenstaande foto is niet echt.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Twieperdepiep, hoera!

 1. Johan zegt:

  Ik kan het me goed voorstellen. Zelf heb ik het ook wel een beetje, maar ik wil binnenkort juist proberen om mijn weblog te integreren in mijn zakelijke site. Waardoor ik dus wel móet blijven bloggen ;-)
  Bovendien is het ook wel leuk.
  ps: heb het nog even nagekeken. Het account http://www.twitter.com/johankoning bestaat sinds 5 januari 2009 en http://www.twitter.com/letterluck sinds 4 juni 2009.

 2. ton zegt:

  Mijn google reader houdt je blog wel in de gaten en je twitter doe ik er gewoon bij.

 3. tagrijn zegt:

  Kan me er wel iets bij voorstellen, maar ben benieuwd hoe lang je dat volhoudt… De Votown AllStars in DWDD schreeuwt toch om een Tjanrecensie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s