Het hele plaatje

Op de website van De Telegraaf verscheen afgelopen maandag het volgende artikeltje:Op zich natuurlijk verheugend, dat er minder landgenoten met een gipsvlucht of per ambulance gerepatrieerd hoefden te worden. Zes procent minder, dat is niet niks! Tjan vond het evenwel vreemd dat er in het stukje met geen woord gerept werd over een mogelijke verklaring voor dit lagere aantal brekebenen. Terwijl die wat hem betreft toch heel eenvoudig te geven is.

Rond Kerst maakten de bij ANVR aangesloten reisorganisaties de balans op van de winterboekingen tot dan toe. Niet alleen de winterzonboekingen bleven ver achter bij het jaar ervoor, ook de wintersportboekingen deden dat: zowel voor Frankrijk als voor Oostenrijk waren tot dan toe 13% minder reizen geboekt dan in het seizoen 2008/2009.

Zo bezien zijn er op de piste relatief dus juist méér ongelukken gebeurt dan vorig jaar. Het aantal Nederlandse wintersporters nam immers met 13% af, terwijl het aantal Nederlandse gewonden slechts met 6% daalde. Skiën en snowboarden is relatief dus onveiliger geworden. En wat daar dan weer een verklaring voor is, nee, dat weet Tjan ook niet…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het hele plaatje

  1. Johan zegt:

    Kijk, dat is pas journalistieke zorgvuldigheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s