Svenfin…

Tijdena de openingsceremonie zaten Tjan en partner nog in Egypte en terwijl Sven zijn eerste – en naar later bleek enige – gouden medaille in de wacht sleepte, stonden zij op Schiphol op hun koffers te wachten. Net als bij veel snelheidssporten maak je een slechte start niet zo maar weer goed: de Olympische Winterspelen in Vancouver, die vannacht werden afgesloten, zijn bij Tjan nooit echt gaan leven. Dit wordt dan ook geen heel lang blogje.

Essent had afgelopen dinsdag een reclame klaar staan voor het geval Sven Kramer onverhoopt niet in de prijzen zou vallen. Terwijl het hele land in rep en roer was over de verkeerde wissel tijdens de 10 kilometer (bijna 7 miljoen onthutste kijkers!), klonk het in het STER-blok ‘Jammer, Sven…’ Jammer?! Dat was toch niet helemaal het woord dat de lading dekte die avond.

Hoofdsponsor Lotto ging met hun reclameboodschap nog overtuigender de mist in: ‘Ze zijn zo snel, dat u het waarschijnlijk niet eens heeft gezien. Maar we zijn toch echt hoofdsponsor van het Nederlands Olympisch bobsleeteam.’ Ook in de dagen nadat Edwin van Calker zich met zijn 4-mansbob had teruggetrokken omdat er op de baan niet gestrooid werd en er best wel wat listige bochtjes in het parcours bleken te zitten, werd de spot nog regelmatig uitgezonden. Het moet gezegd: met bocht 13, de zogenaamde fifty-fiftybocht, was een kansspelorganisatie als sponsor natuurlijk wél heel geschikt.

Gedoe met dweilmachines, als team ongetraind aan de start van de ploegenachtervolging verschijnen, de val van Gerritsen, de wissel van Kramer, de angsthazerij van Van Calker… Laten we positief afsluiten: Nicolien Sauerbreij won vrijdagavond het allereerste Nederlandse goud in de sneeuw. De vrouw met een naam als een niet te vreten authentiek Tiroler nagerecht zette eindelijk een kroon op een carrière van eindeloos vallen en opstaan. Mooi, en misschien wel het Nederlandse hoogtepunt van de Spelen van 2010. Nu maar hopen dat het voor de NOS voldoende aanleiding is om een volgende keer een échte commentator op het snowboarden te zetten…Ze zijn zo snel…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Svenfin…

 1. Ja je kan als reclamemaker niet altijd raak schieten hahahh.
  Off topic, gisteren een geweldige opmerking bij het stadsdebat.
  Mevr Siwpersad van Partij Sleutelstad pleitte voor het opknappen vcan het gebied bij de haven (Zijlpoort).
  Op de vraag waarom juist dit gebied antwoordde zij, het is er mooi en ik woon er.
  Wat kan politiek toch heerlijk zijn.

 2. Tjan zelf zegt:

  @Glibber: Ik was erbij in De Waag, en moest ook erg lachen om dat Haven-verhaal. Vind sowieso alle vier die stadspartijen een lachertje.

 3. Johan zegt:

  Onze bakker had zaterdag de speciaal voor de Spelen bedachte ‘Bobsleetjes’ in de aanbieding. Ik heb ze maar laten liggen ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s