Sporen in de sneeuw


Vooraf leek het best een tricky onderneming om vrijdag in de avondspits per spoor van Leiden naar het Groninger dorpje Grijskerk te reizen en vervolgens op zondag in de loop van de dag – ondanks weerwaarschuwingen en sneeuwbuien – weer terug te keren naar de randstad. De Nederlandse Spoorwegen bleken hun zaakjes echter prima voor elkaar te hebben, want beide reizen verliepen geheel volgens het spoorboekje. En dat terwijl de omstandigheden toch onmiskenbaar ronduit winters waren: heel Nederland lag onder een deken van sneeuw en zeker op de terugweg waanden Tjan en partner zich dan ook geregeld in de Transsiberië Express. Voor de verandering dus eens een keertje de welgemeende complimenten aan de NS!

Vanuit zijn 2e-klasstoel maakte Tjan zondag tussen het kleine stationnetje van Grijpskerk (boven) en Leiden een aantal foto’s van de sneeuwwitte aanblik die ons land bood. Door de ruiten van het dieselboemeltje en de aansluitende intercity, dus met alle druppels, ijsafzetting, bewegingsonscherpte, spiegelingen en beperkte compositiemogelijkheden vandien…


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Sporen in de sneeuw

 1. Zal best mooi geweest zijn.
  Alleen raar he, de omstandigheden en zeker in het noorden waren nu slechter dan drie weken geleden en nu reed wel alles door.

 2. tagrijn zegt:

  De NS heeft ook ’s nachts lege treinen laten rijden, zodat de wissels niet konden bevriezen. Perfecte oplossing dus. Foto’s van landschappen die bibberen van de kou hebben ook wel wat.

 3. ton zegt:

  Stopt er een intercity in Grijpskerk?

 4. Tjan zelf zegt:

  @Ton: Jij durft zeg: zout leggen op slakken terwijl het strooizout schaars is! Maar ik pas het tekstje wel even aan… :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s