Bassen op de bank

Een jaar of twintig geleden had Tjan de eer om in schoolbandjes-verband als tamelijk matig toetsenist het podium te delen met Robin Koerts, toen al veel te goed voor tenminste de zangeressen die we destijds begeleidden. Als zoon van een van de drijvende krachten van Earth & Fire was muziek Robin met de paplepel ingegoten, en jong als hij was blies hij met zijn Alembic-bas iedereen van het podium. Zo nu en dan komt Tjan hem nog weleens tegen op een van de Leidse podia, en steevast volgt hij de verrichtingen van de nonchalant ogende Koerts dan ademloos, vol bewondering en met veel plezier.

Onlangs meende Tjan Robins naam te horen in De Wereld Draait Door. Hij zou de maker zijn van een audio/video-kunstwerkje met samples uit de uitzendingen van de afgelopen week. Het wat weirde filmpje werd door Matthijs van Nieuwkerk nauwelijks geïntroduceerd, kwam dus een beetje uit de lucht vallen en was alweer afgelopen voor het goed en wel begonnen was.

Op internet kwam Tjan meer filmpjes van de extreem getalenteerde bassist tegen. Want ja, dat is Robin wat Tjan betreft toch meer nog dan de multimediaal kunstenaar die nu furore aan het maken lijkt te zijn. Op deze weblog daarom twee van zijn YouTube-kanaal afkomstige clipjes waarin Robin, relaxt op de bank, met zijn basgitaar te zien en te horen is, in het eerste filmpje zelfs twee keer. Ongelooflijk goed!


   

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tjan's Tube en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Bassen op de bank

 1. Johan zegt:

  En toch weer een bank op je blog ;-)

 2. Tjan zelf zegt:

  @Johan: F*ck! Die had ik zelf niet zien aankomen. Je reactie is gestoeld op een zeer terechte observatie, kruk die ik daar zit! ;-)

 3. Theo zegt:

  Erg goede bassist inderdaad. Hij heeft ook eens een parodie op Michael Manring gemaakt, nog steeds op Youtube te bewonderen. Het originele geluid vervangen door zijn eigen basgeluid. Net een beetje vals en net een beetje slecht getimed. Inclusief snoergekraak, wat dan weer past bij Manring’s gezichtsuitdrukking.
  Echt briljant gedaan!

 4. Tjan zelf zegt:

  @Theo: Ja, dat clipje ken ik ook. Erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s