De hork en de diva

Patricia Paay zei woensdagavond in De Wereld Draait Door dat ze cabaretier Theo Maassen, de tafelheer van dienst, niet kende. Tja, dan kun je in het buitenland wonen, maar een beetje een wereldvreemde indruk maak je daarmee wel, zeker als je jarenlang een helicopter tot je beschikking hebt gehad om wanneer je maar wilde naar je geboorteland te hefschroefvliegen. Maassen reageerde zoals we van hem gewend zijn: zonder pardon. Letterlijk, want zelfs toen daarop werd aangedrongen door de falende gespreksleider Matthijs van Nieuwkerk, die de regie over wat zich aan tafel voltrok volledig kwijt was, weigerde de Eindhovense cabaretier zijn excuses aan te bieden.

Net als presentator Van Nieuwkerk vond ook Tjan de necrofiel-grap die de obstinate Theo Maassen naar aanleiding van de Playboy-shoot van de 60-jarige BN’er woensdagavond maakte misplaatst maar bovenal helemaal niet leuk. Maar goed, dat was de magalomane krachtmeting tussen hork Maassen en diva Paay sowieso niet. Dat laat echter niet onverlet dat deze hork wel tot de beste cabaretiers van dit moment behoort.

Maar wie is Theo Maassen nu echt? Hieronder een kort filmpje dat die prangende vraag beantwoordt, speciaal voor de aandachtszieke playmate. Als ze nog een bioscoopbon heeft liggen kan ze het laatste programma van de al even aandachtszieke cabaretier nog op het witte doek gaan bekijken. De titel van dat programma? Zonder pardon


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Tjan's Tube, Tv en film en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op De hork en de diva

 1. sjon zegt:

  Goed geschreven, misschien wel het beste wat ik tot dusver over de clash bij De Wereld Draait Door heb gelezen. Ook de rest van je weblog is erg de moeite waard. Complimenten!
  Sjon

 2. Johan zegt:

  Hoe kunnen we in Nederland toch van een mug een olifant maken? Maassen dacht grappig te zijn en was dat deze keer niet. Paay was op haar teentjes getrapt – goh, dat is nieuw. Laten we ons druk maken over andere dingen. Maar nee, nu staan hier de kranten weer vol mee.
  ps: goed geschreven inderdaad. Maar dat ben ik wel gewend.

 3. Lea zegt:

  Ik vind dat Theo Maasen alle vrouwen naar beneden haalt. Jonge grietjes dat kan altijd bij oude mannen

 4. Jaap zegt:

  gutgutgut..wat regent ut! hele sneue storm in minimaal glaasje water, dit..Kunnen we hier al niet meer tegen? Nederland op zijn allersmalst dan..ik zeg: 100% geregisseerd ten bate van de verkoopcijfers..Had verwacht dat “we” hier wel doorheen zouden kunnen prikken..Komkommertje van de week!

 5. Ik vond het wel leuke live tv, hij ging een beetje te ver, maar dat zat erin natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s