Een nieuwe winter, een nieuw geluid

Toen Tjan en partner zo’n negentig maanden geleden gingen samenwonen, werden ook hun speakers een setje. De heerlijk directe Missions van Tjan en de vooral in het laag uitblinkende B&W’s van de partner van Tjan bleken elkaar prima aan te vullen en elkaars tekortkomingen feilloos te compenseren. Na meer dan zeven jaar was het echter tijd voor iets nieuws, te meer omdat het rubber rond de woofers van beide Missions zijn langste tijd leek te hebben gehad: er waren scheurtjes ontstaan, en de partner van Tjan was de eerste die vervelende bijgeluidjes signaleerde.

De keuze welke speakers deze perfect match gingen opvolgen viel niet zwaar: voor het geluid van de Alesis Monitor One waren Tjan en partner beiden herhaaldelijk gevallen tijdens bezoek aan vrienden, die een eerdere versie van deze speakers hebben staan. Het zijn zogenaamde nearfield-monitors die in studio’s worden gebruikt en die dus tamelijk meedogenloos zijn: als een drummer op zijn snare slaat, dan krijg je bij wijze van spreken een pets in de bek, en ook lage tonen komen rond en ronkend, maar zeer gedefinieerd binnen. Van die prominente, enigszins opdringerige aanwezigheid van geluid moet je houden en zowel Tjan als partner doen dat. Het geluid van deze Alesis-speakers is niet alleen fantastisch, ook de prijs-kwaliteitverhouding is dat: Voor iets meer dan 150 euro heb je een setje in huis.

Nadat het muzikanten-walhalla Feedback in Rotterdam telefonisch nee had verkocht en niet kon inschatten wanneer de speakers (mark 2, de nieuwste versie) weer voorradig zouden zijn, bestelde Tjan ze vrijdagmiddag bij het hem tot dan toe totaal onbekende Bax-shop.nl. Het is eigenlijk ook geen wonder dat Sinterklaas dit jaar vooral online heeft geshopt, want als het allemaal van een leien dakje gaat, is dat toch wel heel erg gemakkelijk: binnen een paar uur was de bestelling al vanuit Goes verzonden en vond Tjan een tracktrace-code van TNT in zijn mailbox. De volgende dag – binnen 24 uur dus – stond de postbode voor de deur, maar helaas waren Tjan en partner toen niet thuis. Die avond zou overigens blijken dat het Sint Nicolaas had behaagd voor de kosten van deze nieuwe aankoop op te draaien! Gisterochtend lukte de overdracht wel en ’s avonds sloot Tjan de luidsprekers aan. Een nieuwe winter, een nieuw geluid dus. En ja, dat geluid is ronduit geweldig: direct, helder, strak in de lage regionen en zeer transparant. Dank u, Sinterklaasje!


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een nieuwe winter, een nieuw geluid

  1. Dat wordt dus genieten met alle vrije dagen eerdaags.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s