Buma buigt: geen rekening voor embedden

Goed en brekend nieuws: onder druk van de hevige protesten op internet is de auteursrechtenbende Buma Stemra gezwicht: de vergevorderde plannen om particulieren minimaal 130 euro per jaar te laten betalen wanneer zij op hun weblog of hyves filmpjes van YouTube zouden plaatsen (‘embedden’) is van de baan.

Niet lang na de publicatie van de tarieven voor 2010 moet deze brochure (mirror) dus alweer worden aangepast. Behalve Tjan reageert ook het ministerie van Economische Zaken enthousiast op het nieuws, dat Buma-directeur Cees Verwoord gisteren in een filmpje, afgaande op zijn stelligheid, zelf nog verre van voor mogelijk had gehouden. De rubriek Tjan’s Tube in de linkerkolom van deze site blijft dus, net als de archiefpagina waarop de tientallen muziekclips die ooit op deze plek hebben gestaan zijn verzameld.

Om het te vieren – en omdat het toch niets kost – plaatst Tjan hieronder een clipje van Dries Roelvink, de enige artiest die zich op Twitter onomwonden uitsprak tégen de belachelijke plannen van Buma Stemra.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tjan's Tube, Tv en film en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Buma buigt: geen rekening voor embedden

  1. Judith zegt:

    Gelukkig maar! Dat scheelt me een hoop werk! Het was sowieso een idioot plan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s