A-Mc-rica en McNederland

De Amerikaan Stephen von Worley, die op vakantie was in eigen land, verbaasde zich over het aantal McDonald’s-restaurants dat hij onderweg tegenkwam. De VS tellen zo’n 13.000 filialen van het hamburgerrestaurant, en op basis van een complete lijst en bijbehorende gps-coördinaten vervaardigde Von Worley bovenstaande kaart van zijn land. Tjan trof het nijvere stukje huisvlijt aan op de weblog van Von Worley.

De Amerikaanse blogger had de smaak te pakken, en wilde vervolgens uitzoeken wat de McFarthest Spot van de VS was: het punt waar je het verst van een McDonald’s verwijderd bent. Hij kwam uit in South Dakota, halverwege de dorpjes Meadow en Glad Valley. Daar ben je hemelsbreed 107 mijl (iets meer dan 170 kilometer) van Happy Meals, McChickens en BigMacs verwijderd, en een grotere afstand is in Amerika (dat van kust tot kust maximaal 5500 kilometer breed is) niet mogelijk.

Op basis van Google Maps fabriekte Tjan in PaintShopPro binnen een paar minuten een soortgelijk kaartje van de Nederlandse provincie Zuid-Holland in elkaar. Logischerwijs zijn de stedelijke agglomeraties Rotterdam, Den Haag en Amsterdam op basis van McDonald’s-vestigingen goed te herkennen. Wil je in ons land zo ver mogelijk van een Mac verwijderd zijn, dan kun je het best op een van de Waddeneilanden gaan zitten.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op A-Mc-rica en McNederland

  1. Johan zegt:

    Knap gedaan en leuke blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s