De avond van 3 oktober


Na de avond voor, de ochtend van en de middag van 3 oktober, lag het in de lijn der verwachting dat Tjan ook nog met een fotoverslagje van de avond van 3 oktober zou komen. En ja, hij is op de kermis geweest, met zijn camera zelfs, maar de sfeer die er hing was verre van gezellig: kinderattracties werden al afgebroken, grote groepen dronken jongeren waren luidruchtig aanwezig en er was ook erg veel politie op de been, dat met de hand aan de wapenstok surveilleerde. Het podium van de band die Tjan wilde bekijken bevond zich pal tegenover een ander podium, en in plaats om van muziek leek het de beide geluidsmannen vooral te gaan om een strijd in decibellen. En toen begon het behalve stevig te waaien ook nog te regenen… Kortom: rond een uurtje of elf zat het er wat Tjan betreft wel op. Volgend jaar is er weer een viering van Leidens Ontzet, dan in verband met zondag op 4 oktober, zodat we in Leiden in 2010 weer eens kunnen zeggen dat 3 oktober op 4 oktober valt…

PS. In Tjan’s fotoreports ontbreken de traditionele programmaonderdelen Taptoe en Optocht. Hiervoor verwijst hij graag naar de weblog van Tagrijn, die de afgelopen dagen op zijn weblog juist daarvan verslag deed.
Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s