Niet aansluiten!

‘Philips, dan is het goed!’ luidde ooit de reclameslogan die dermate ongeloofwaardig werd bevonden dat-ie vervangen werd door ‘Let’s make things better’ – want ja, bij producten van Philips is veel voor verbetering vatbaar. Ook deze slogan moest het veld ruimen – vermoedelijk juist vanwege de mogelijkheid tot negatieve interpretatie. ‘Sense and Simplicity’ heet het nu. Tjan heeft behoorlijk wat Philips-producten in huis, en ja, soms word je er inderdaad simpel van. Eigenlijk is er met elk van de producten wel iets waarvan je je afvraagt hoe het in godsnaam mogelijk is.

Van zijn opa en oma krijgt Tjan’s neefje Krijn een mp3-spelertje cadeau, en Tjan werd gevraagd of hij dat dingetje vol wilde zetten met leuke muziek en luisterboeken. ‘Natuurlijk,’ zei Tjan, al voelde hij de bui al hangen toen hij het spelertje zag. Philips… Met angst en beven sloot hij het op zijn pc aan om het via usb op te laden – geloof het of niet, maar hij had voor de zekerheid wel even een systeem-backup gemaakt. Windows herkende het apparaatje als een medium voor massa-opslag, dus via Windows Explorer is het eenvoudig te benaderen. Gelukkig maar, want de software die op het spelertje wordt meegeleverd loopt tijdens de installatie hopeloos vast en doet niet veel meer dan een logbestand vol onbegrijpelijke foutmeldingen genereren.

Eigenlijk is het vooral om te lachen. Als het apparaatje wordt aangesloten, mag je het uiteraard niet direct weer loskoppelen. De hilarische tekst op het kleine display beweert echter precies het tegenovergestelde. In plaats van ‘Niet loskoppelen!’ (een melding die iPod-bezitters bekend voor zal komen) staat er per abuis ‘Niet aansluiten!’ Ja, dat had Tjan dus net gedaan. Al snel verschijnt ‘Loskoppelen OK!’, en dat is wel zo prettig…


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Niet aansluiten!

  1. Johan zegt:

    ‘Tjan heeft behoorlijk wat Philips-producten in huis’. Let’s make things simple: misschien de nationale elektronicareus eens boycotten?

  2. Tjan zelf zegt:

    @Johan: Tsja, dat klinkt eenvoudiger dan het is met een partner die uit een ‘Philips-familie’ komt :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s