Het verbod van Verbeet

Een halfjaar op Twitter is wat Tjan betreft goed voor zo’n 2500 tweets, 77 geautoriseerde followers en… 1 block. Tjan’s Twitter-profiel bevat namelijk geen foto en Maxime Verhagen weigert followers zonder ‘gezicht’. Dat Tjan nog over een tweede account beschikt, met een uit de duim gezogen naam en een lukraak van internet geplukte portretfoto, dat weet Verhagen dan weer niet. Via Seesmic, een prima applicatie waarmee je meerdere Twitter-accounts tegelijk kunt beheren, duiken de tweets van de BuZa-minister dus alsnog gewoon op in Tjan’s Twitter Timeline.

Ook gisteren, tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, was Verhagen vanuit Vak K druk aan het twitteren, evenals zijn defensie-collega Jack de Vries. Vanuit hun blauwlederen zetels gaven onder meer de kamerleden Boris van der Ham (D66) en Mei Li Vos (PvdA) via Twitter hun commentaar op de eerste termijn van de fractieleiders. En dat terwijl mevrouw de voorzitter Gerdi Verbeet in juni toch een niet mis te verstaan Twitter-verbod had afgekondigd. Alleen enthousiast twitteraar Paul Tang (PvdA), de man die de Miljoenennota lekte naar RTL, hield zich gisteren opvallend stil -niet omdat hij zich nu plots wél aan de parlementaire spelregels houdt, maar omdat hij, vermoedelijk vanwege een sanctie, helemaal niet aanwezig was in Den Haag.

Zoals Tjan de block van Verhagen omzeilt, blijkt Verhagen op zijn beurt behoorlijk creatief in het ontduiken van het twitterverbod van de kamervoorzitter, zo bewijst althans onderstaande tweet. Vandaag, tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, is deze omweg niet langer nodig, want gisteravond deed Verbeet plots water bij de wijn. Wie de twitterende parlementariërs wil volgen, kan overigens terecht op de website kamertweets.nl.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het verbod van Verbeet

  1. Fre_D zegt:

    Grin, tegenwoordig als je het NOS Journaal gaat kijken betreft het al weer oud nieuws. Het volk was al volledig op de hoogte, zouden we nog zonder Twitter kunnen? ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s