Hoor de wind waait over Beatstad

Beatstad | Den Haag | zaterdag 29 augustus 2009
Miss Montreal voelde zich ‘beroerd’, maar ook de optredens van Rigby en Alain Clark kwamen afgelopen zaterdag op het Haagse Malieveld nauwelijks uit de verf. Reden: de aanlandige wind, die het geluid in plaats van over het festivalterrein richting de Utrechtsebaan blies. Natuurlijk kun je als festivalorganisatie niet met alles rekening houden, maar met het plaatsen van een delay stack (zwevende speakers halverwege het forse terrein) had een deel van bovengenoemd probleem eenvoudig voorkomen kunnen worden. Gezien de grootte van het veld was het ontbreken ervan sowieso opvallend.

Pas bij het verrassend sterke optreden van Stereo (de vierde Nederlandse act van het aantrekkelijke affiche) werd het volume wat opgeschroefd en bereikte het geluid ook het publiek dat zich ter hoogte van de geluidstoren ophield, maar zelfs een artiest als Van Velzen – die ook nog eens drie nummers lang in het donker stond – kampte met een onrustige mix, die overigens wel duidelijk maakte dat het inlijven van de ritmesectie van Krezip zijn band letterlijk en figuurlijk een stuk kleurlozer heeft gemaakt.

Pas tijdens de slotact leek het lek boven: de Britse formatie Keane klonk erg strak en hun inmiddels imposante serie hits werd dan ook luidkeels meegebruld door het publiek. De zanglijnen van met name de refreinen lijken welhaast geschreven op community-singing en ook de toonhoogte ervan sluit mooi aan bij de ideale toonhoogte voor onervaren zangers (m/v). Een mooie afsluiter dus van een op papier leuk festival, dat onder aan de streep echter een beetje tegenviel. Want hoe goed je als organisatie je zaakjes ook op orde hebt, alles draait om de muziek – en als die niet goed te horen is, houdt het toch een beetje op.
Rapportcijfer: 7,5

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s