Midnight Oil


Alle hens aan dek in Leiden. Op een steenworp afstand van Tjan’s huisje kwam bij het baggeren van de Maresingel zoveel olie naar boven borrelen, dat elders in de stad de vissen het loodje legden. Er werden alarmerende vervuilingswaarden gemeten en om te voorkomen dat het gif zich verder door Leiden zou verspreiden werd woensdagavond een noodplan gemaakt.

Gisteren werd direct begonnen met aan aanvoeren van materiaal, en gisteravond en ook vannacht was men met man en macht bezig met het slaan van damwanden en het aanleggen van een pijpleiding die de Maresingel nog wekenlang zal afsluiten voor alle verkeer. Direct omwonenden mochten op kosten van de gemeente naar een hotel, want het werk moest hoe dan ook doorgaan. Het is een ingrijpende operatie, en ook op dit moment wordt er nog hard gewerkt om het water van de Maresingel af te schermen van de rest. Op onderstaande foto ziet u de olie die rond de damwand-in-aanbouw drijft.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Midnight Oil

  1. Johan zegt:

    Om op jouw briljante kop in te gaan: Diesel & Dust?

  2. Tjan zelf zegt:

    @Johan: :-) Door alle ronkende aggregaten en hyperacteve graafmachines hangt er inderdaad een enorme dieselwalm. En stoffig is het ook.

  3. Johan zegt:

    De olie borrelde tappelings omhoog?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s