Michael Jackson Memorial Service

Gisteravond heeft Tjan ademloos gekeken naar de tamelijk rommelige, rechtstreeks op Nederland 3 uitgezondenherdenkingsbijeenkomst voor Michael Jackson. Hij stoorde zich mateloos aan Sheila Jackson (what’s in a name) Lee, die mevrouw van het Huis van Afgevaardigden, met haar nationalistische geneuzel – in een vreedzaam liedje als ‘Heal The World’ meende zij een aansporing te zien tot militair machtsvertoon van de VS, waar ook ter wereld. Walgelijk! Maar het kon nog erger: Mariah Carey deed ook weer eens een poging tot zingen, met haar zwabberhandje en haar notenpoeperij.

Mooi was vooral het door John Mayer solo gespeelde gitaar-intro van ‘Human Nature’. Briljant! Jammer dat na vijftig seconden de band inviel. En jammer ook dat tijdens de herdenkingsdienst waarin het ‘leven van de King of Pop werd gevierd’ slechts zijn meest zoetsappige en minst levendige nummers werden vertolkt. Volhouden dat de familie Jackson ook maar uit gewone mensen bestaat, is na gisteravond toch weer iets lastiger geworden – met die uniforme pakken, die belachelijke zonnebrillen en die handschoentjes die de broers van Michael droegen. Verder heel veel religie, soms nog best te pruimen, maar meestal toch oorverdovend en vooral tenenkrommend (vooral dominee Al Sharpton was uitermate irritant). Leuke man daarentegen: Smokey Robinson. En ja, toch ook een keelbrokmomentje, toen dochtertje Paris uit de grond van haar hart zei dat Michael de beste vader was die een kind zich maar kon wensen…

Het was een lange zit, maar aan alles was gedacht. Na afloop ging de kist open en was er voor alle aanwezigen in de Staples Center in Los Angeles een warme maaltijd…


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tv en film en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Michael Jackson Memorial Service

 1. Hhahahahaha GEWELDIG, het eerste wat ik zei toen ik de kist zag was, joh dat is een rechaud komt vast bij de Sligro vandaan, ghadden ook al de grootste mosselpan dus nu ook de grootste rechaud.
  Lees ik je je log( waar ik me helemaal in kan vinden) eindig jij ook met die rechaud hahahaahha

 2. ellen zegt:

  lees het nu pas, geweldig die warme maaltijd
  :-) groetjes Ellen

 3. Willeke zegt:

  alle mensen één doperwtje? gezien de hoeveelheid in de kist! ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s