Sode-Canon-ne…

Tijdens de IAB Kickoff Taskforce Affiliate Marketing, donderdag in Utrecht, begreep Tjan er geen ene donder van. En dan heeft hij het niet over de lastige materie die tijdens deze uit hoofde van zijn werk bezochte meeting besproken werd – dat kon Tjan allemaal stukken beter volgen dan de goede man die deze bijeenkomst voorzat. Nee, Tjan begreep niet wat zijn camera plotseling bezielde. Exact twee weken nadat hij zijn fonkelnieuwe Canon SX10IS ter reparatie terug naar de winkel had gebracht wegens een vreemde witte streep in de foto’s (zie hier), had zijn ‘good old’ Canon S2IS plotseling precies dezelfde kuren (zie foto hierboven).

En nog altijd snapt hij er echt he-le-maal niets van. Met de S2IS had hij intussen immers al zonder problemen de nodige foto’s gemaakt (u heeft ze hier kunnen zien), en dan opeens dit. Een defect in de ccd, zoveel is wel duidelijk, maar twee beeldchips binnen een maand die het begeven, wat is dat? Bad luck? De S2IS bevatte op het moment dat het misging een ander geheugenkaartje dan de SX10IS, dus dat kan het niet zijn. De enige overeenkomsten zijn de batterijen en Tjan zelf. Dus.. roept u maar!

Vandaag gaat Tjan met vrienden een fluisterboottochtje maken in de Beemster, en hiervoor gaat hij fotografisch gezien dus noodgedwongen nog verder terug in de tijd dan hij met S2IS al deed. Naar 2001 om precies te zijn, toen hij zijn Olympus C700UZ aanschafte. Want iets (2,1 megapixel) is nog altijd beter dan helemaal niets. Maar leuk is het zeker niet.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Sode-Canon-ne…

 1. Niklas zegt:

  Ach, ik gebruik nog met enige regelmaat mijn goede oude Minolta 7000AF. Hele prettige camera om mee te werken en hele mooie foto’s!
  Digitale foto’s maak ik er ook mee, alleen duurt het wat langer voordat ik ze kan bekijken: ik laat ze bij het ontwikkelen direct op CD zetten.

 2. Gadisa zegt:

  nou ja zeg … dat is raar!!
  2,1 mp … oooh ik ben benieuwd ;)
  maar wat ga je nu doen met de S2?

 3. Tjan zelf zegt:

  @Gadisa: Wat ik met de S2IS ga doen? Dat zal wel bewaren worden omdat ik het niet over m’n hart kan verkrijgen hem weg te gooien. Reparatie is niet echt een optie – de ccd is het kostbaarste gedeelte van de camera en die laten vervangen is gezien de dagwaarde van de camera onzinnig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s