Made in Mexico

Afgelopen vrijdag bezocht Tjan de openluchtexpositie Den Haag Sculptuur aan de Lange Voorhout. Voor het eerst (vergelijk Tjan’s foto’s uit 2007 en 2008) was deze tentoonstelling aan slechts één kunstenaar gewijd. De 47-jarige Mexicaan Javier Marin viel de eer te beurt de alleen al door de omvang imposante beelden te leveren, die daar zowel buiten als binnen (in Studio Pulchri) nog tot 9 september zullen worden tentoongesteld.

Tjan stak niet in zijn beste vorm: hij voelde zich deze vrijdag niet al te jofel (wat hem afgelopen weekend nagenoeg geheel in bed heeft gehouden, waarbij onvermijdelijk toch even de gedachte aan Mexicaanse griep door zijn bonkende hoofd speelde) én hij moest het doen met zijn oude camera. Opvallend dat hij de stap voorwaarts die hij met de Canon SX10IS maakte eigenlijk pas naar waarde weet te schatten nu hij wegens een reparatie noodgedwongen weer met de S2IS aan de slag moest. Had hij hiermee nu al die jaren zulke mooie foto’s gemaakt?

Maar goed, van luxeproblemen en Mexicaanse griep terug naar de Mexicaanse beelden, die ondanks hun formaat en het veelal toch robuuste materiaal waarvan ze waren vervaardigd (onder andere brons en marmer) opvallend kwetsbaar en welhaast van kaarsvet leken. Zelfs de negen levensgrote krijgers die met man en paard hoog boven het publiek uittorenden wekten de indruk elk moment te kunnen smelten onder het junizonnetje. Maar misschien was dat wel gewoon een vorm van projectie… De foto’s bleken toen Tjan maandag was uitgeziekt overigens stukken beter dan gedacht.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Made in Mexico

  1. tagrijn zegt:

    Je bent me twee weken voor! Maar geen reden om ook niet te gaan. Ik zie dat er ook beelden in Pulchri staan.
    Goed resultaat met een afdankertje.

  2. Jaco zegt:

    Intrigerende foto’s van dito beelden, inderdaad van prima kwaliteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s