Factor 10

Van Annet de Jong, een dierbare vriendin van Tjan, verschenen binnen een tijdsbestek van nog geen jaar twee romans: haar veelbelovende debuut Vuurkoraal en het die beloften meer dan waar makende Dossier Tobias, dat anderhalve maand geleden ten doop werd gehouden. Tjan heeft daar op deze blog uitvoerig bij stilgestaan, te meer omdat hij bij de totstandkoming van beide boeken het een en ander in de melk te brokkelen heeft gehad. Alsof het niks is voegt Annet (in het dagelijks leven journaliste bij De Telegraaf) deze week ook nog even een kort verhaal aan haar in rap tempo groeiende oeuvre toe. ‘Factor 10’ heet het, en het verscheen in het voor thrillerliefhebbers ultieme vakantieboek Summercrime. Opnieuw deed Tjan wat duiten in het zakje en opnieuw mag het resultaat er zijn. Althans, dat vindt een uiteraard niet geheel onbevooroordeelde Tjan ervan.

Summercrime bevat zestien korte verhalen, die alle geschreven zijn rond hetzelfde gegeven: een verlaten terreinauto op een doodlopende duinweg – deuren open, motor nog warm, lichten aan en in de wijde omtrek niemand te zien. ‘Factor 10’ van Annet de Jong is een broeierig verhaal waarin wraak centraal staat. Andere succesvolle thrillerauteurs die een bijdrage aan de door Simon de Waal samengestelde bundel hebben geleverd zijn onder meer Saskia Noort, Charles den Tex, Thomas Ross, René Appel, Esther Verhoef en Loes den Hollander. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Tjan tot dusver alleen ‘Factor 10’ heeft gelezen (hij heeft het boekje nog niet in zijn bezit), maar dat is in zijn ogen al reden genoeg om deze ongetwijfeld zeer gevarieerde verzamelbundel voor vijftien euro aan te schaffen. Over de andere vijftien verhalen praat hij u bij gelegenheid nog wel een keer bij. Summercrime verscheen bij uitgeverij Lewowski en ligt vanaf vandaag in de boekwinkels.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s