Rechtlijnig

Afgelopen dinsdag was er in het Leidse restaurant De Branderij de gelegenheid om van gedachten te wisselen met D66-leider Alexander Pechtold, die ooit nog wethouder was in de Sleutelstad. Tjan, die met zijn nieuwe camera aanwezig was, keerde met een megakater terug naar huis. Dat lag zeker niet aan Pechtold, die zijn standpunten helder uiteenzette en op jaloersmakende wijze zijn zinnen smeedde. Volgens kritikasters heeft hij niemand nodig om van gedachten te wisselen, maar in werkelijkheid blijkt de sociaal-liberaal rechtlijniger dan veelal wordt gesuggereerd. Maar dit terzijde, terug naar die kater. Die had alles te maken met de zonder flits gemaakte foto’s (die dankzij de hoge ISO-waarden weliswaar wat korrelig waren, maar wel ‘een verhaal vertelden’).

Wie op bovenstaand plaatje rechts van het hoofd van de D66-voorman kijkt (daar waar zich in het politieke spectrum de VVD bevindt, zeg maar), ziet als hij goed kijkt een flinterdunne, verticale, wit-grijze lijn. En die lijn dook in nagenoeg alle foto’s die Tjan tijdens de politieke bijeenkomst had gemaakt op – steeds op dezelfde plek. Onder aan dit berichtje, in een uitvergroting op ware grootte (een onbewerkte uitsnede van 470 x 352 pixels), is de lijn beter te zien. Een grondige bestudering van de alweer honderden eerder met dezelfde camera gemaakte foto’s wees uit dat deze lijn zich tot dinsdagavond nog niet eerder had vertoond.

Tjan haat het als techniek hapert of voor zich zelf begint, en wil al helemaal geen lijnen zien als die er in het echt niet zijn. Gisterochtend ging hij met camera en aankoopbon terug naar de winkel, waar men niets anders kon doen dan het toestel ter reparatie aanbieden bij Canon. Als het tegenzit is Tjan zijn zes weken oude SX10IS nu net zolang kwijt als hij hem in zijn bezit heeft. In de tussentijd doet hij noodgedwongen acht stappen terug en haalt hij zijn S2IS maar weer van stal…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s