Songfestival (slot)


De stemmen zijn geteld en reeds halverwege de puntentelling was duidelijk dat die fiedelende blije bostrol uit de duistere wouden van het Noorse het Eurovisie Songfestival zou gaan winnen. Tjan had meteen al een hekel aan deze krijsende kabouter, te meer daar de ingestudeerde grijns en het eindeloze plukken aan zijn trollenoor deze weblogger danig irriteerden. ‘I’m a LAAAAAF in a fairty TAAA-HAAAALE,’ brulde de gedoodverfde favoriet. En zo is het maar net. Tjan’s favoriet IJsland werd tweede, en dat is tenminste nog iets.

Onze eigen Toppers (drie middelbare mannen die veel te hard zingen) hebben de boot niet zo’n klein beetje gemist, zo bleek na afloop van het festival. In de eerste halve finale deden 19 landen mee en Nederland eindigde met een onwaarshinelijk schamele elf (11!) punten op de zeventiende plaats – Boom, Goor en Froog kregen 1 punt van Denemarken en maar liefst 10 punten van Albanië. Alleen Slowakije en Letland presteerden het om nog minder punten in de wacht te slepen.

Volgend jaar beter? De TROS neemt nu het heft in handen. Als ze het daar nu maar niet in hun hoofd halen om Hans Liberg of André Rieu te sturen. Hoewel… die laatste is wel altijd blij. En hij speelt viool…

Klik hier, hier en hier voor Tjan’s
Twitter-recensies van
alle inzendingen…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tv en film en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Songfestival (slot)

  1. Niklas zegt:

    Ach, Tros of niet, ik heb nu al jarenlang de ri-jeuk van dat festival…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s