Songfestweetval (finale)

Voor de volledigheid (Tjan houdt niet van half werk) vanavond ook nog de recensies van de vijf nummers die al bij voorbaat geplaatst waren voor de finale. In Twittervorm, dus niet langer dan 140 tekens per stuk, al geeft Tjan toe dat hij dit niet gecheckt heeft – het gaat om het idee. Tussen haakjes Tjan’s rapportcijfer. Voor de visie van Tjan op de beide halve finales klikke men hier en hier.

@frankrijk: La Kaas klinkt in deze inzending wel heel erg als onze eigen La List. Compositie die louter bestaat uit opbouw. Pas bien (6,5)

@rusland: Mevrouw kijkt alsof ze iets heel dramatisch zingt, maar dramatischer dan haar eigen zang en de compositie zal dat toch niet zijn (5)

@duitsland: Fout na de oorlog. Zanger denkt dat-ie Robbie Williams is. Is-ie niet. In alle opzichten enge act. Brrrr… (5+)

@grootbrittannie: Drakendoder gezocht voor deze miskleun van Sir Andrew Lloyd W. En een zangpedagoge die zangeresje grondbeginselen van dosering kan bijbrengen (6,5)

@spanje: Spanje zendt nietszeggend oostblokliedje in – alsof we er daar nog niet genoeg van hebben gehoord (6,5)

En dat waren ze… Tjan’s favorieten voor de eindzege: IJsland, Bosnië-Herzogovina en Portugal (in die volgorde). Verder heeft Tjan weinig bezwaar tegen Israël en Litouwen als winnaar, maar laat in godsvredesnaam in elk geval niet die fiedelende, zichzelf overschreeuwende Noorse trol winnen, met z’n ‘I’m in LOOOOOOF with a fairy TAA-HAAAALE’, want zijn ingestudeerde grijns is werkelijk niet te harden. Maar goed, je zult het weer zien… Tjan gaat puntentelling en uitslag in bed kijken…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tv en film en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Songfestweetval (finale)

 1. Patrick zegt:

  Ik schakel net in, maar als jij dit Turkije nog steeds een zes waard vindt, belooft dat niet veel goeds voor de rest van de avond…
  Desalniettemin: blijf met een half oog kijken.

 2. Tjan zelf zegt:

  @Patrick: Het zijn allemaal momentopnames. En de rapportcijfers moeten natuurlijk wel binnen de context van het Songefestival gezien worden. Mijn favorieten: IJsland, Bosnie-Herzegovina en Portugal. In die volgorde.

 3. Patrick zegt:

  Spanje klinkt Turks…

 4. Patrick zegt:

  …en vals

 5. Tjan zelf zegt:

  @Patrick: Neem toch een Twitter-accountje… :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s