Traffic met Twingly

Twingly is een site waarop blogberichten worden verzameld en geïndexeerd. Dat is op zich niets bijzonders, want daar zijn er wereldwijd wel meer van. Wat Twingly wél bijzonder maakt is een interessante deal met de website van De Telegraaf: wanneer webloggers een berichtje publiceren dat een link naar een artikel op de Telegraaf-site bevat, en Twingly krijgt daar lucht van, dan verschijnt er naast het betreffende Telegraaf-artikeltje in een speciaal Twingly-blokje, een link naar deze weblog.

Vrijdag vond Tjan zowel het als de tijd om daar eens mee te experimenteren. Op de site van De Telegraaf las hij dat een presentatrice van het Jeugdjournaal tijdens camerarepetities had zitten ginnegappen met een banaan. Tjan schreef er een blogje over (‘Lol met een banaan’), bakte daar een link naar het artikeltje in en bracht Twingly handmatig op de hoogte van deze bijdrage op zijn weblog.

Het gevolg: vrijdag verwelkomde de site van Tjan 828 unieke bezoekers (meer dan vijf keer zoveel als normaal), die in totaal meer dan 1000 pagina’s bekeken en gezamenlijk de all-time-teller over de 150.000 pageviews duwden. En ook zaterdag was het aanzienlijk drukker dan normaal. De Twingly-Telegraaf-tandem blijkt dus een mooi middel om gratis extra verkeer naar je weblog te genereren. Het wachten is nu op bedrijven die dit ontdekken, en de dienst commercieel gaan misbruiken. Dat kan bijna niet uitblijven…

Overigens was er gisteren opnieuw sprake van lekkage bij de publieke omroep. Dit keer lekten er repetitiebeelden uit van Clairy Polak (NOVA) en Rik van de Westelaken (NOS Journaal).

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia. Bookmark de permalink .

4 reacties op Traffic met Twingly

 1. Hee leuk , ga ik eens uitproberen als het zo uitkomt.

 2. Hhahahahaha heb het even uitgeprobeerd door een update bij mijn Wouter Bos log te plaatsen met de opmerking dat ik op de site van de telegraaf las, dat zelfs de PVDA leden met verhoging van AOW leeftijd instemden.
  Vervolgens even gereagerd bij de Telegraaf met doorverwijzing naar mijn log, zo erkt het toch ongeveer hahaaah.
  Ben benieuwd hahah

 3. Tjan zelf zegt:

  @Glibber: Nee, zo werkt het niet helemaal. Helderder dan hierboven kan ik het niet uitleggen, dus misschien moet je het blogje nogmaals, maar dan wat aandachtiger, lezen ;-)

 4. Johan zegt:

  Waarom dacht je dat ik mijn Telegraafjes-rubriek heb ;-)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s