Hoopvolle eerste indruk

Tjan vond nog een verdwaalde horecarecensie in de cms van zijn weblog. Samen met een nieuwe Steeksleutels (de Leidse column die op deze blog als altijd op woensdagmiddag om 12.00 uur de kop opsteekt) vormt deze korte bespreking een mooi Leids setje voor deze woensdag.


Grand Café De Nachtwacht | Leiden | zondag 15 maart 2009
‘GESLOTEN’ stond er op het bordje op de deur, en ook de koffie en thee die teveel op de rekening stonden bleken een vergissing… Kleine foutjes die horen bij een net startende horeca-onderneming en die Tjan de enigszins afstandelijke ober van dit kersverse grand café niet euvel zal duiden.

De Nachtwacht maakt samen met een wat luxer restaurant deel uit van het fonkelnieuwe, 20 kamers tellende Hotel Rembrandt. Prima koffie (Illy) en met de kroketten (Kwekkeboom) met brood was niets mis: de garnering op het bord was smaakvol, met een goede dressing – en voor de prijs (€ 3,25) lukt het je in een gemiddelde snackbar niet twee broodjes kroket te bestellen. Tjan hoopt van harte dat deze modern maar comfortabel ingerichte horecagelegenheid in het uitgaanscentrum van Leiden levensvatbaar blijkt – als er wat meer leven in de brouwerij komt keert hij er nog weleens terug voor een diner. De eerste indruk stemt in elk geval redelijk hoopvol.
Rapportcijfer: 7

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s