Irritjant: Felix Rottenberg

Onderstaande gedichtjes stonden al een tijdje klaar, wachtend op een goed moment om ze op deze webblog te publiceren. Gisteren in De Wereld Draait Door was het optreden van zelfbenoemd deskundige Felix Rottenberg weer dermate tenenkrommend, dat Tjan de tijd nu dan toch rijp achtte. Stelselmatig negeert ex-politicus Rottenberg de vragen van Matthijs van Nieuwkerk, omdat hij zijn eigen, van tevoren bedachte onsamenhangende lulverhaal wil afsteken. Felix en Matthijs zijn overigens goede vrienden: in 2003 presenteerden ze een blauwe maandag – anderhalve week – samen Nova, om de rubriek heel snel met ruzie weer te verlaten. Dat schept een band.

Ook gisteren debiteerde Rottenberg met een kop alsof hij alle wijsheid in pacht had weer de grootst mogelijke onzin, zonder dat hem maar een strobreed in de weg werd gelegd. ‘Als er in een film een verhaal wordt verteld, dan werkt dat maar in vier talen: Engels, Italiaans, Pools en Ivriet. In andere talen maakt het geen indruk,’ zanikte hij zelfgenoegzaam en in kromme zinnen uit zijn nek. Om dát met een stalen gezicht te kunnen beweren, moet je als je het Tjan vraagt toch meerdere rolprenten in elk van de 7299 ter wereld gesproken talen hebben gezien. Laat Tjan nu het vermoeden hebben dat blaaskaak Rottenberg dat niet heeft, en dat hij dus als altijd gewoon weer een potje aan het bluffen was… Maar goed, een rijmpje dus:
Even iets lelijks


Over Felix…


Zijn gezever gaat door bot en merg


Hij raaskalt als een zotte dwerg


Guillotines en schavotten erg?


Nou, lang niet zo erg als Rottenberg…En nog een ‘Dijkshoorntje’…AUTO-IMMUUNZIEKTE


als ik


felix


rottenberg


was dan


zou ook ik


niet tegen


mezelf


kunnen

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Irritjant, Rijm. Bookmark de permalink .

5 reacties op Irritjant: Felix Rottenberg

 1. tagrijn zegt:

  Ik heb die uitzending gezien en het Ivriet gehoord. Dat stukje film ging waarschijnlijk ook over Rottenberg, want ik hoorde niets anders dan: ‘ga, ga, gauw, ga, ga’

 2. herman janssen zegt:

  Uitzending DWDD 9-3-2010
  Met zulke opportunistische vrienden (Felix) heeft de PvdA geen vijanden meer nodig.
  P.s Wellicht is de oprichting van “leefbaar Amsterdam” een goed alternatief voor Felix . (en zeker voor de PvdA!)

 3. Gerard zegt:

  Meesterlijk immuun gedichtje, lag in een deuk

 4. Hans Heideveld zegt:

  Dat de Pvda als ambtenaren partij al sinds tientallen jaren laat blijken waar ze voor staat is geen nieuws.
  Toen hun stamvader dhr. Drees zich schaamde om nog lid van deze partij te zijn is vanaf het partijvoorzitterschap duidelijk geworden is met ingang van Joop den Uil duidelijk geworden wat voor soort “”democratische”” viezerikken ons land besturen en plunderen.
  Het grote voorbeeld was oud premier Wim Kok (Oud leider NVV) nu commissaris van o.a. Shell en deze vindt graai salarissen en bonussen heel normaal de viezerik.
  Oud voorzitter Ien v.d. Heuvel vond dat STASI oost Duitsland een toonvoorbeeld was voor een socialistische samenleving die de PVDA voorstaat.
  Nou de RAT Rottenberg is met deze zieke denkbeelden opgevoed en het is mij geen wonder dat de arrogantie van deze klutskoppen zo groot is dat dit nare rare mannetje hun wahalla propageert op een psychologisch wel heel laakbare wijze.
  Ik hoop dat de tijd mag komen dat er definitief met dit soort viezerikken kan worden afgerekend.
  Wat ze niet in de gaten hebben dat net als met het songfestival je de overwinning niet moet gaan claimen voordat het spel is gespeeld.
  Want volgens hun aanhang is Cohen al de volgende premier.
  God beware dit arme land en dit arme volk.
  Zo dat wou ik even kwijt.
  Hans Heideveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s