ING, ING, ING…

Het is dat de dramatisch verlopen landING van de noodlottige Turkse BoeING gisteren het nieuws bepaalde, want anders was men in de media ongetwijfeld gewoon verder gegaan met de berichtgeving over de economische malaise in het algemeen en de positie van ING in het bijzonder. Je kon de afgelopen dagen immers de krant niet openslaan en de tv niet aanzetten, of deze internationaal opererende Nederlandse bank was onderwerp van gesprek.

Uiterst grillige aandelenkoersen, aangekondigde massa-ontslagen, miljarden euro’s aan overheidssteun… Topfunctionarissen legden namens ING uit dat het ondanks de beursperikelen juist ‘enorm goed’ gaat met hun bank, maar intussen voorspelden doemscenaristen dat het lot van ING dat van het Turkse lijnvliegtuig niet veel zal ontlopen, en dat de financiële instelling binnen de kortste keren, net als Fortis en ABN/AMRO, onder StaatsBosbeheer zal gaan vallen.

ING… het klinkt zo vertrouwd. De naam werd in 1991 na de fusie tussen Nationale Nederlanden en NMB/Postbank gelanceerd, en de afkorting burgerde op eigen kracht in. Gisteren bedacht Tjan plots dat hij eigenlijk geen idee had waar de drie letters eigenlijk voor staan, en al snel bleek dat hij gelukkig niet de enige was. Natuurlijk is dat soort informatie snel bij elkaar gegoogled. Internationale Nederlanden Groep is de volledige naam. Wist u het? Opvallend: de holding heet ING Groep NV: Internationale Nederlanden Groep Groep dus. Nou ja, er schijnt bij de Groep Groep wel meer niet te kloppen…


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op ING, ING, ING…

  1. Johan zegt:

    Tja, je hebt ook de TNT Post Groep Post (TPG Post)… En de Venlose Voetbal Vereniging Venlo (VVV Venlo, die voor Humberto Tan overigens Fee Fee Fee Fenlo heet, maar dat terzijde).
    StaatsBosBeheer: hilarisch!

  2. Tjan zelf zegt:

    @Johan: Eerlijkheid voor alles… ‘StaatsBosbeheer’ is niet van mezelf, maar van een van de gasten bij ‘Mooi weer De Leeuw’, die de grap echter zo belabberd plaatste dat hij nauwelijks als een grap herkenbaar was – terwijl de goede man, die wandelingen door Almere organiseerde, de opmerking zelfs nog een keer herhaalde. Paul noch het publiek reageerde erop, maar ik vond ‘m erg sterk…

  3. Ik moest inderdaad ook lachen bij DWDD waar die man van de ING maar vol bleef houden dat er niets aan de hand is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s