Uitgerust en opgeruimd

Hoe mensen erin slagen uitgerust van een weekendje Center Parcs terug te keren, is Tjan een raadsel. Hoewel hij met terugwerkende kracht niet kan bedenken waar hij gisteren nu precies zo moe van was, was hij dat wel degelijk. Misschien had de aanwezigheid van zijn neefjes Krijn en Mart er iets mee te maken, maar ook wat dat betreft had opa het toch stukken zwaarder te verduren (zie foto).

Hoe dan ook: de feestdagen zitten erop en vandaag begint het alledaagse leven weer. Het eindejaarslot van 28 euro leverde slechts 10 euro op, en dat negatieve rendement is vergelijkbaar met dat van het gemiddelde aandeel over 2008. Het decemberkraslot resulteerde – zoals elk jaar – evenmin in een prijs. Er zal ook in 2009 dus weer gewoon gewerkt moeten worden, en dat zorgt in het geval van Tjan meteen voor een relatief ingrijpende verandering: zijn werkplek verhuist de komende dagen van Leiden naar Oegstgeest.

Tjan heeft zijn broodnodige vrije maandag gebruikt om uit te slapen en op zijn gemakje het huis te ‘ontkersten’ (dat moet maar een traditie worden: de eerste werkdag van het jaar meteen een vrije dag nemen!). In een uurtje stonden alle ballen, slingers, lampjes, toeters en bellen weer in hun kratjes op zolder. Nog een uurtje later had de stofzuiger ook de afvallige naalden opgezogen, al zal er de komende maanden nog wel her en der een blauwsparnaaldje opduiken.

Wat Tjan betreft was er dit jaar maar één goed voornemen: hij wilde zich eindelijk eens een keer aan een aangekondigde blogstop houden – want meestal kondigt hij zijn afwezigheid aan, om vervolgens gewoon door te bloggen. De afgelopen weken is het hem – zoals u heeft gemerkt – zowaar gelukt zich aan deze radiostilte te houden. Tot nu. Ook op deze weblog is 2009 begonnen. Tjan is er – uitgerust en opgeruimd – weer klaar voor!


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Uitgerust en opgeruimd

 1. Je hebt je inderdaad goed aan je blogstop gehouden, heb gecontroleerd hahaah.
  Ook hier is de boom en alles weer weg, maar ik doe dat gelijk na 1 of soms op 1 januari omdat ik wet dat ik er tegenop zie al die zooi weer naar boven te sjouwen.
  De eerste werkdag zit er bij mij ook op en ik verlang nu alweer naar de kerst, nou ja eerst nog even het voorjaar en de zomer hahahah.
  En over kras en staatsloten zal je mij even niet meer horen.

 2. Johan zegt:

  Ook wij zijn (kunst)boomloos. Gisteren heeft vrAu3 de zaken verwijderd.
  Over goede voornemens: die meld ik later wel. Zitten nog in de embryofase, laten we maar zeggen.

 3. Johan zegt:

  Te vroeg op ‘plaatsen’ gedrukt: natuurlijk ook voor u het allerbeste in 2009.

 4. Gadisa zegt:

  het kan nog net … de beste wensen, wensen ;)
  voornemens die ik niet aan … en inderdaad voor ik het vergeet … je hebt er een oog voor…een sym mio :)

 5. Judith zegt:

  Zo, dus voortaan elke dag naar Oegstgeest!
  Ondanks dat veel geluk toegewenst in 2009. Of mag dat niet meer op 7 januari?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s