Youp biedt troost

Youp van ’t Hek | Troost (oudejaarsconference) | Oude Luxor, Rotterdam | maandag 22 december 2008 (20.00 uur)
Net als in 1989, 1995, 1999, 2002 en 2005 wordt ook dit roerige jaar weer afgesloten met een oudejaarsconference van Youp van ’t Hek. Dit jaar is de titel Troost, omdat we dat na een jaar vol ellende wel kunnen gebruiken, zo redeneert de 54-jarige cabaretier met gevoel voor mededogen. Er moet op de drempel van 2009 vooral nog even hard gelachen worden.

Tjan was zeer benieuwd of Youp het dit jaar weer zou flikken, te meer daar hij over Schreeuwstorm, het laatste avondvullende programma van Van ’t Hek, niet overdreven enthousiast was. Welnu, u kunt gerust zijn: wie lachend het jaar uit wil zit bij Youp volgende week woensdag geramd. Na twee goede grappen bij wijze van amuse, barst Van ’t Hek los, om in de rest van de voortdenderende voorstelling geen moment te verslappen. Hij leidt zijn publiek met evenveel plezier als verbazing rond langs de schaamteloosheid en de gekte van ons land: gratis welpies als moderne kralen en spiegeltjes, het graaien van de bankiers in de polonaise van het grote geld, opa’s die straks terugblikken op de waanzin van de welvaart die zij nog hebben meegemaakt, het oranjelegioen, homo’s op een bootje, en met als terugkerend thema de troost, die zo broodnodig is en die als deze conference op tv is eens niet van een schilderijtje boven de buis hoeft te komen. Behalve dan misschien als je Geert Wilders, Rita Verdonk, Rijkman Groenink, Jan Bennink, Nina Brink of Ella Vogelaar heet, of als Rijdende Rechter je brood verdient. En… zou Olvarit de nieuwe Buckler worden?

Youp verkeert in Troost in topvorm, het decor is prachtig in zijn eenvoud en de muzikale omlijsting door de zeven muzikanten onder leiding van Ton Scherpenzeel is schitterend. Aanrader!
Rapportcijfer: 9

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Theater en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Youp biedt troost

  1. Johan zegt:

    Ik ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s