Echt niet goed

Dolf Jansen | Echt (oudejaarsconference) | Schouwburg De Meerse (op locatie), Hoofddorp | vrijdag 19 december 2008
In Echt jakkert Dolf Jansen, net als in Geen oudejaarsconference uit 2007, in een minuut of tachtig door het voorbije jaar. En net als in zijn vorige oudejaarsconference speelt hij met wat echt is en wat niet. Tenminste, dat suggereren de titel en de projecties tijdens de voorstelling. Maar dat valt vies tegen. De ingrediënten van 2008 passeren weliswaar keurig de revue (van Obama tot de kredietcrisis, van Joran tot Fritzl en van de welpies tot de Olympische Spelen), maar een echte vuist weigert Jansen te maken – en sterke grappen eveneens.

In Hoofddorp raffelde hij vrijdagavond regelmatig zijn clous af en liet de timing te wensen over. Als verzachtende omstandigheid zou kunnen worden aangevoerd dat de opgepimpte hangaar waarin theater De Meerse tijdelijk gevestigd is sfeerloos en weinig inspirerend is, maar daar zou een ervaren cabaretier als Dolf Jansen zich toch weinig aan gelegen moeten laten liggen. De improvisaties waren als altijd sterk, maar als improviseren je zo gemakkelijk afgaat, zou het overige materiaal – waar Jansen naar je mag aannemen even de tijd voor heeft genomen en over heeft nagedacht – toch beter moeten kunnen. Het dieptepunt van de avond is zonder twijfel een erbarmelijk slecht gezongen liedje waarvan er in het americana-songbook 150 in een gros gaan. Het blijft gelukkig bij één enkel liedje, maar dat helpt de avond wel definitief op dood spoor.

Ongeacht wat Dolfs collega’s Youp en Guido er dit jaar van bakken, zal Echt rond de jaarwisseling hoe dan ook niet de beste oudejaarsconference van 2008 blijken. Echt niet…
Rapportcijfer: 6-

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Theater en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Echt niet goed

  1. Ik begin mijn tv kijken al aardig in te delen.
    \Aanrader is trouwens Sjaak Bral op tv West, tenminste andere jaren vond ik hem erg goed,zal je zien dat hij nu tegenvalt hahahha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s