Icesave today (deel 5, slot)

Roberto Jacketti en zijn Scooters zongen het al: ‘Icesave today!’ Onder die titel publiceert Tjan op zijn blog de uit het leven gegrepen avonturen van een Icesave-spaarder op jacht naar zijn eigen spaartegoed.

En zoals u op basis van de titel van deze bijdrage waarschijnlijk al vermoedde, is er een einde gekomen aan bovengenoemde jacht. Linksom of rechtsom, daar weet Tjan het fijne niet van, werd het gegarandeerde spaargeld vandaag in twee gelijke delen (Tjan en partner hadden een en/of-rekening) op de gezamenlijke Postbankrekening bijgeschreven. Voor de kerst, zoals de politicus van het jaar had beloofd. Tjan geeft toe dat hij toch wel even opgelucht ademhaalde toen hiij online zijn rekening bekeek, om het geld vrijwel meteen daarna, wederom in twee gelijke delen, naar twee andere bankrekeningen te sluizen: dit spaargeld had al twee maanden geen rente getrokken, dus was er geen tijd te verliezen!

(Lees ook Tjan’s bijdrage De transparantie van glad ijs, en deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 van de rubriek Icesave today)


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Gedoe en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Icesave today (deel 5, slot)

 1. Johan zegt:

  Tja, om je te feliciteren met geld dat al van jou was, is natuurlijk een beetje vergezocht. Van opgelicht naar opgelucht dus.

 2. Tjan zelf zegt:

  @Johan: Jouw laatste zin is wel een erg mooie, kernachtige samenvatting. Maarre, ik voel me op de een of andere manier toch wel een beetje alsof er reden is om gefeliciteerd te worden :-)

 3. ton zegt:

  En welke bank krijgt nu de eer?

 4. Tjan zelf zegt:

  @Ton: Dat zijn er twee, te weten MoneYou (ABN/AMRO) en NIBC.

 5. Judith zegt:

  Nog nooit gehoord van die banken waar jij je geld gaat stallen!
  Ik ben op dat vlak zeer conservatief (lees ook: lui) en zit al sinds mensenheugenis bij dezelfde bank.

 6. Jaco zegt:

  Ik heb daarentegen wel gehoord van de ABN/AMRO, zit ook al sinds mijn kindertijd bij dezelfde bank, al heb ik dit jaar een spaarrekening bij de ASN geopend. Ook met een goede rente trouwens, en ook nog eens verantwoord belegd. Ik vond het wat te gortig worden met die rente bij de Postbank, vandaar. Maar van harte gefeliciteerd met deze sigaar uit eigen doos :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s