Of je worst lust…

Jan Vayne is door de stichting Wakker Dier genomineerd voor de titel ‘meest sexy vegetariër van 2008’. Zo wakker blijken de dierenvrienden echter niet te zijn, want de schnabbelende pianist maakt al meer dan een jaar reclame voor de worst van Unox. Toen Wakker Dier hier door de media allesbehalve fijntjes op gewezen werd, haalden ze lachend de schouders op: ‘Dat zegt toch vooral wat over Unox, dat ze een vegetariër reclame laten maken voor hun vleesproduct,’ was de reactie.

Volgens Tjan zegt het behalve over het onuitgeslapen gedrag van Wakker Dier – waar ze mogelijke genomineerden in het vervolg misschien beter eerst kunnen vragen of ze worst lusten, voor ze de namen in de openbaarheid brengen -, toch vooral iets over Jan Vayne, die voor een zak geld zijn vegetarische principes met liefde over boord gooit. Een vegetariër van niks dus, en bovendien toch niet bepaald sexy – voor zover Tjan daar kijk op heeft althans (de partner van Tjan gaf naar aanleiding van de commercial eerder al te kennen dat ze de kale Vayne stukken knapper vindt dan de Vayne met haar, en gezien de haardracht van Tjan was hij erg blij met die uitspraak).

Ook cabaretier Jeroen van Merwijk is genomineerd. Nu dicht Tjan deze veelzijdige kunstenaar, zoals trouwe lezers inmiddels zullen weten, vele kwaliteiten toe: hij kan mooi tekenen en schilderen, schrijft briljante teksten, maakt prachtige theater- en televisieprogramma’s en is bovendien erg om te lachen. Maar sexy…? Tjan confronteerde zijn partner met de nominatie, en zij deed wat ze wel vaker om Van Merwijk doet: hard lachen.

Hieronder nogmaals de Unox-commercial van de hypocriete hansworst Jan Vayne. Het tweede ‘papa’ van dochtertje Vayne is inmiddels overigens op onverklaarbare wijze uit de commercial verdwenen. Vreemd, want dat gerustgestelde kreetje was wat Tjan betreft juist het sleutelmoment in deze reclame…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Of je worst lust…

 1. tagrijn zegt:

  Heb jij wel eens vlees ontdekt in de Unox rookworst?

 2. Zo kan ik er nog wel een paar nomineren, echt een domme fout hoor.
  Ben benieuwd wanneer ik genomineerd wordt, ach ik natuurlijk wel elke dag vlees maar kan leven met het idee dat mensen vegetariër zijn.
  Genoeg reden toch voor een nominatie zou ik zo denken hahahh

 3. Judith zegt:

  Vegetariër of niet, Jan Vayne is absoluut niet sexy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s