Er zijn van die dagen…

Vrijdag had Tjan zijn dag niet. Hij had op zijn wekelijkse vrije dag dit keer los van allerhande dit- en datjes twee belangrijke dingen op het programma staan: de haperende draadloze toetsenbord/muis-combinatie een keer vervangen, en een kerstboom kopen en het huis in kerstsfeer brengen.

Het begon goed: de Leidse vestiging van MyCom bleek voor een mooi prijsje nog precies één Logitech desktopsetje met een oplaadbare optische muis op voorraad te hebben. Tjan dropte de aankoop thuis, en ging toen met de fiets van de partner van Tjan op kerstbomenjacht. En ook die aankoop verliep zonder kleerscheuren – binnen de kortste keren was hij weer thuis, waar hij het blauwsparretje zolang in de gang parkeerde. Eerst even naar het toetsenbord en de muis kijken, dacht Tjan.

En toen sloeg het weer om. Terwijl de kerstboom ongeduldig op ballen, slingers en lampjes wachtte, maakte Tjan de doos open. Hè…? Nou ja! Hij keek nog eens. En nog eens. De verpakking bevatte wel een muisontvanger, maar geen muis. Eigenaardig. Tjan probeerde tevergeefs om de boel weer in de doos te krijgen, trok zijn jas aan om terug te gaan naar MyCom en zocht terwijl hij langs de boom liep en de voordeur opende in zijn jaszakken naar de aankoopbon. Ook al tevergeefs. Kut, dacht Tjan (niet netjes, maar hij dacht het desondanks toch). Had hij eigenlijk wel een bon gekregen? Of was die uit zijn zak gevallen toen hij bij de kerstbomenverkoper zijn handschoenen uit zijn jaszak trok om daarmee zijn handen tijdens het vervoer van de boom te beschermen tegen plakkerige hars en prikkende naalden? Jezus, wat stom! Wat nou als de verkoper bij MyCom zou denken dat Tjan de muis thuis achter had gehouden, om zo zijn eigen defecte setje weer te completeren? Met de bon erbij had hij dan ook zijn garantie eenvoudig verlengd. Kijk, Tjan zit zo weliswaar niet in elkaar – maar dat weet die verkoper natuurlijk niet. Tjan was, zoals u zult begrijpen, niet helemaal gerust op een goede afloop.

Voor de zekerheid wandelde hij via de kerstbomenverkoper terug naar de winkel, maar onderweg zag hij nergens iets dwarrelen wat op een aankoopbon leek. Bij MyCom was de verbazing over het ontbreken van de muis groot, maar gelukkig deed de verkoper niet moeilijk. Hij printte zonder tegenwerpingen een nieuwe bon uit, gaf Tjan zijn geld terug en bestelde op zijn verzoek een nieuwe desktopset. Wat een service!

En zo kwam alles toch nog goed. De oven is weer ingericht als kerststal, het boompje staat op zijn plek, en ook de rest van de versiering is aangebracht. Alleen muis en toetsenbord haperen nog altijd – maar ook daar komt binnenkort een einde aan…Zoals de oplettende trouwe lezer op de foto zal zien, is de slinger met rode ledjes, die vorig jaar in huize Tjan nog voor discussie zorgde, inmiddels vervangen door een guirlande met wit licht.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Er zijn van die dagen…

 1. Johan zegt:

  ‘k Heb nog wel een draadloze muis (mét ontvanger) voor je liggen.
  En ik weet ook al wat er bovenaan zal staan bij de maandelijkse Tjan-zoekwoordenopsomming. Gezien de vele ‘vieze mannetjes’ op internet zal het wel iets met jouw foute gedachten te maken hebben.

 2. Tjan zelf zegt:

  @Johan: Dank voor het aanbod, maar er is intussen dus een nieuwe set in bestelling. In de maandelijkse Google-overzichten ben ik inmiddels gestopt met mijn Top 5-lijstjes. Los van de gebruikelijke Miele-zoektermen is dat inderdaad vooral seks wat de klok slaat.

 3. jac zegt:

  ’t Is wel veel mooier, die witte lampjes! Trouwens niks voor jullie dat die stapel boeken (of tijdschriften?) van vorig jaar er nog steeds ligt… En kun je nog een aparte foto plaatsen van de kerststaloven?? Die is niet te zien en mag toch niet gemist worden?!

 4. Tjan zelf zegt:

  @Jac: Als je in de tekst boven de foto op ‘kerststal’ klikt, zie je de oven-foto van twee jaar geleden. In de opzet van de stal zijn ook dit jaar weer weinig wijzigingen: slechts het engeltje staat geloof ik op een ander plekje. Enne, die stapel tijdschriften is inmiddels uiteraard wel een andere stapel – of dezelfde stapel, maar met andere tijdschriften. Het zijn vooral Witte Weekbladen, waarvan de columns nog uitgeknipt moeten worden :-)

 5. Patrick zegt:

  Een oor aan laten naaien bij MyCom, bonnetjes verliezen, de slag om de rode ledjes verloren… Je had zéker je dag niet! Had Tjan soms een kater?

 6. Tjan zelf zegt:

  @Patrick: Nee, geen katertje – of het moet onbewust zijn geweest. Ik stond vrijdag zo fris als een hoentje op.

 7. ellen zegt:

  mooie foto, vooral dankzij die prachtige kerstster (die lekker niet in het midden van de vensterbank staat) in het huis van je overbuurvrouw.

 8. Tjan zelf zegt:

  @Ellen: Als-ie in het midden had gestaan, dan had-ie de foto niet gehaald. Ik heb nog even getwijfeld of ik dat asymetrisch geplaatste ding er niet gewoon af moest knippen… ;-)

 9. ellen zegt:

  ha ha, maar haal het niet in je hoofd, dat asymetrische ding staat geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s