Vlekkeloze egels

The Dutch Eagles (De Egels) | Welcome back to Hotel California | Leidse Schouwburg, Leiden | zaterdag 1 november 2008
Als je je ogen dichtdoet, dan hoor je de Eagles. Doe je ze weer open, dan zie je zes jonge Nederlandse muzikanten die de talloze schitterende nummers uit het imposante songbook van deze legendarische Westcoast-formatie met meer speelplezier, zorgvuldigheid en toewijding ten gehore brengen dan de Eagles zelf.

Zowel muzikaal als vocaal benaderen ‘de Egels‘ (ook actief als August75 en de begeleidingsband van Veldbed en Camper) hun roemruchte Amerikaanse voorbeelden griezelig dicht: de arrangementen zijn tot op de 32ste noot grondig geanalyseerd, en de verschillende partijen worden vlekkeloos uitgevoerd. Dennis Wind zingt precies als Don Henley, en Arto Boyandjian (hij speelde een thuiswedstrijd) zet een prima Joe Walsh neer – vocaal althans, want in Welcome back… draait het niet om imitaties, maar om de o zo lekkere muziek. De toch niet bepaald eenvoudige koortjes stonden als een huis en de werkelijk sensationeel goede mix zorgde ervoor dat de countryrock zaterdag in het theater doorgaans beter klonk dan wanneer je de oorspronkelijke versies thuis vanaf cd beluistert.

Puur theatraal had een rode draad misschien nog iets kunnen toevoegen, maar waarschijnlijk was dat dan weer ten koste gegaan van de zeer evenwichtige setlist, die gelukkig niet uitsluitend uit de grote hits bestond. Tjan heeft kortom weinig te zeuren dit keer. Hij had zaterdag – opnieuw – een heerlijke avond met deze Haarlemse band, en dat voor iets meer dan twee tientjes. Kom daar bij de echte Eagles maar eens om!
Rapportcijfer: 9,5

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vlekkeloze egels

  1. Kan me indenken dat het heel mooi geweest is, heb latst iets over ze op de radio gehoord en had toen al het vermoeden dat het wel eens echt goed zou kunnen zijn.
    En dat was het dus, begrijp ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s