Icesave today (deel 4)

Roberto Jacketti en zijn Scooters zongen het al: ‘Icesave today!’ Onder die titel publiceert Tjan op zijn blog de uit het leven gegrepen avonturen van een Icesave-spaarder op jacht naar zijn eigen spaartegoed.

Toen Tjan en partner maandagmiddag terugkeerden van Ameland, lagen – een beetje zoals verwacht – de enveloppen van De Nederlandsche Bank op de mat. Daarin geen formulieren, maar uitvoerige brieven met de login-gegegevens voor een speciale site. Het online invullen van personalia en beantwoorden van vragen die moesten uitwijzen of de gedupeerde Icesave-spaarder al dan niet betrokken was geweest bij het reilen, zeilen en vooral zinken van de IJslandse bank, resulteerde uiteindelijk in een pdf van niet minder dan 6 kantjes. Een print hiervan diende te worden ondertekend, en vergezeld van de benodigde bijlagen (kopie paspoort, print van het tegoed bij Icesave) te worden geretourneerd. Voor de zekerheid heeft Tjan de dikke envelop met de aanvragen van Tjan en partner daarin maar aangetekend naar Amsterdam verzonden. Nu rest slechts afwachten…


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Gedoe en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Icesave today (deel 4)

 1. Patrick zegt:

  Tegoed Tjan: 141000. Met begeleidend schrijven:
  Het verschil tussen de 1 (‘een’) en de l (‘el’) is nauwelijks waar te nemen. Wij adviseren u deze uit te proberen.

 2. Tjan zelf zegt:

  @Patrick: Voor frauderen ben ik niet in de wieg gelegd. Tenminste, dat concludeer ik dan gemakshalve maar uit het feit dat ik geen idee heb wat je advies nu precies behelst :-)
  @Johan: Dank!

 3. ton zegt:

  Ook ik had het “l”en “1” probleem, de derde keer was het raak!

 4. Tjan zegt:

  @Johan: Mijn hemel, denk je dat je alles hebt gehad, krijg je ook nog evangelisten aan je deur, met gelijkenissen over IJslandse tollenaars, vermoedelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s