Icesave today (deel 3)

Roberto Jacketti en zijn Scooters zongen het al: ‘Icesave today!’ Onder die titel publiceert Tjan op zijn blog de uit het leven gegrepen avonturen van een Icesave-spaarder op jacht naar zijn eigen spaartegoed.

De laatste dag van de vakantie. Je bent uitgecheckt en laat je bagage achter bij de receptie van het hotel. Omdat je pas laat weer naar Nederland vliegt, heb je nog alle tijd voor een bezoekje aan de stad, een museum of een ander uitstapje. Aan het einde van de dag keer je nog één keer terug naar het hotel om je bagage op te pikken. Je kamer wordt intussen bewoond door iemand anders, het personeel is nog altijd allervriendelijkst, het is nog steeds ‘jouw hotel’ –  maar toch ook weer niet. Als je met je koffers naar buiten loopt, weet je dat je hier waarschijnlijk nooit meer terug zult keren.

Dat is een beetje het gevoel waarmee Tjan gisteravond inlogde bij Icesave. Het team van Icesave Nederland (zelf evengoed gedupeerd door de fratsen van hun IJslandse superieuren) heeft de bankgegevens online weer inzichtelijk gemaakt, om zo de afwikkeling van de garantieregeling voor zowel de spaarders als DNB te vergemakkelijken. De logincode, die Tjan twee weken geleden nog uit zijn hoofd kende moest hij opzoeken. Zijn zelf verzonnen wachtwoord wist hij nog wel. Voor het tweede deel van de login pakte Tjan nog één keer zijn pasje met de 16 letters erbij. Letter 2, letter 7 en letter 11 wilde Icesave dit maal weten. B, U, A. Binnen!

Tjan schreef het al eerder: Icesave was meer dan een bank met een hoge rente. De bank opereerde uitermate snel en het online systeem deugde. Ook vanavond voelde het weer bedrieglijk solide aan. De rentetegoeden tot en met 12 oktober waren bijgeschreven bij het saldo. Tjan printte het overzichtsscherm uit, de mutaties, het rekeningafschrift van het derde kwartaal en de persoonlijke gegevens van zichzelf en van de partner van Tjan. Even aarzelde hij voor hij op Afmelden klikte. De printjes legde hij op een stapeltje, het pasje stopte hij weer in zijn portemonnee, om het vermoedelijk nooit meer nodig te hebben. Klik!

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Gedoe en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s