Voetbalhumor

Vaak is het tenenkrommend, soms ook bijzonder leuk: voetbalhumor. Dat rond de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en IJsland grappen en grollen zouden worden gemaakt over de perikelen rond Icesave, lag in de lijn der verwachting. Op internetfora werd al opgeroepen tot ludieke acties (het gooien van kleingeld ten behoeve van de armlastige IJslandse spelers bijvoorbeeld), en er was zelfs even sprake van dat de wedstrijd zou worden afgelast omdat IJsland geen reserves op de bank had. Humor? Absoluut!

Toen afgelopen zaterdag in de Kuip het eerste Nederlandse doelpunt viel, rolden goed voorbereide IJslandse supporters die al rekening hadden gehouden met een nederlaag tegen Oranje een spanddoek uit: ‘So what? We have your money!’ stond er op. Ja ja, relativeringsvermogen behoort tot het standaardpakket waarmee elke inwoner van het nagenoeg failliete IJsland is uitgerust. De dienstdoende stewards konden de grap minder waarderen en namen het spanddoek in beslag. Flauw hoor! IJsland verloor de wedstrijd overigens met 2-0, vermoedelijk omdat de IJslandse bondscoach niet kon wisselen.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Voetbalhumor

  1. Gadisa zegt:

    zit je daar om je zorgen te vergeten omdat je weet ik veel hoeveel geld kwijt bent … krijg je zo’n spanddoek voor ogen ;)
    en om je uit de droom te helpen wat de foto betreft, het is een krokodil, onder water en van achter gezien :D

  2. Tjan zelf zegt:

    @Gadisa: Als Icesave-‘gedupeerde’ kon ik er wel om lachen. Niet ‘money’ maar ‘humour’ makes the world go round, wat mij betreft. Enne, dank voor de kroko-uitleg. Ik geloof dat ik de foto nu dan toch begrijp :-)

  3. Geweldig dat spandoek, maar kinderachtig om het weg te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s