Treurig stemmend gedrocht

Tussen Cor en Kaandorp is wat Tjan betreft verreweg het meest wanstaltige tv-programma van dit moment, en misschien zelfs wel uit de hele televisiegeschiedenis. Zo, dat is eruit! Een geluk bij al deze ellende is dat het treurig stemmende gedrocht uitsluitend op de regionale tv (RTV West, RTV Rijnmond, Omroep Brabant en RTV Noord Holland) te zien is. Nog meer goed nieuws: de serie, die eind augustus van start ging, schijnt slechts negen afleveringen te gaan tellen, dus het einde is gozijdank alweer in zicht.

Slapstick met een baard, niet te genieten ongein, leuk doen om het leuk doen (en het dus vooral niet zijn), belabberde timing, omstandig geacteerde klunzigheid. Ach, eigenlijk alles wat Brigitte Kaandorp in haar eentje niet te pruimen maakt, maar dan in het kwadraat. De cabaretière haalt met haar maniertjes het slechtste in haar co-presentator Cor Bakker boven, en de pianist valt als tv-persoonlijkheid op zijn beurt dus genadeloos door de mand nu hij zich eens een keer niet door Paul de Leeuw op sleeptouw laat nemen. En steeds weer stuit Tjan al zappend op de zoveelste herhaling van dit gemakzuchtig in elkaar geflanste, quasi-humoristische, van je reinste uitsloverij doordrenkte muziekprogramma, waarvoor het tweetal grappend en grollend door het land trekt. Dat mensen dit soort onuitstaanbare knutsel-tv fabriceren, oké. Maar dat het ook nog wordt uitgezonden is godgeklaagd. Regionale omroepen zouden regionale programma’s moeten maken, en niet voor veel geld de afdankertjes van de publieke omroep op het scherm moeten brengen. Tenminste, dat vindt Tjan, die een volgende keer heel snel verder zapt…


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Tv en film en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Treurig stemmend gedrocht

  1. tagrijn zegt:

    Ik heb dat programma een keer voor een deel gezien. Meer iets voor een bonte avond op de camping. TV West is niet sterk in het bedenken van ‘leuke’ programma’s. Deze week starten ze met een eigen soap dus moeten we het ergste vrezen. Ook hebben ze oude afleveringen van de Fabeltjeskrant opgekocht. Dat wordt nu ingesproken door plat Leidse en Haagse ‘acteurs’, onder andere de zuster van Leidse Bep het medium. Leuk hoor…Ik kan niet wachten.

  2. Johan zegt:

    Hmmm, zoals we al eerder geconstateerd hebben: we mogen ons graag een beetje ergeren. En Brigitte K. is één van de grootste ergernissen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s