Drrriektoburrr! (Leidens Ontzet deel 2)


Wat dat abstracte groene ding was, vroegen sommige lezers zich af naar aanleiding van de foto’s van de vooravond van 3 oktober, die Tjan vrijdag op deze site publiceerde (klik hier). Dat was een zweefmolen, die de dappere inzittenden zo’n zeventig meter boven de kermis liet zwaaien en zwieren. Ook overdag een fraai schouwspel.
Het was vrijdagmiddag, na een uiterst druilerig begin van Leidens Ontzet, zowaar nog mooi weer geworden, en tegen een strakblauwe hemel genoten op de kermis velen van de attracties…
…en van snoep en andere lekkernijen, zoals een gigantische suikerspin.
Bij het straattheater op de Garenmarkt regende het slechts zeepbellen. In het echt nog een indrukwekkender schouwspel dan op deze foto.
Aan het einde van de middag traden de kleine Roel van Velzen en zijn prima muzikanten op. Een erg goed concert, waarvan Tjan flink wat – goed gelukte, al zegt hij het zelf – foto’s maakte. Klik hier om ze te bekijken.
Toen de avond viel, pakten donkere wolken zich samen boven de fotogenieke zweefmolen. Gedurende de avond regende het dan ook pijpenstelen, maar wonder boven wonder was het tijdens het afsluitende vuurwerk zowaar weer droog. Tjan was erbij, maar bevangen door vermoeidheid en kou keerde hij voortijdig huiswaarts. Wie dus vuurwerkfoto’s wil zien, verwijst Tjan graag naar de foto’s van vorig jaar.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Drrriektoburrr! (Leidens Ontzet deel 2)

  1. tagrijn zegt:

    Is er geen fotowedstrijd van de Drie October Vereeniging? Er zitten wel een paar potentiële kanshebbers bij, dunkt mij.

  2. Gadisa zegt:

    alle richtingen … zo goed gezien Tjan!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s