Commercial break


Voor vandaag had Tjan onder de titel ‘Allememachies’ bovenstaande, ietwat onbeholpen fotofuck klaarstaan, met als veelzeggend onderschrift: ‘Over een maandje weten we meer…’ Eerder deze week publiceerde De Telegraaf namelijk het volgende berichtje:Commotie alom in de landelijke media. Tjan was op z’n zachtst gezegd niet de enige die het opmerkelijke berichtje had opgepikt. Gisteren reageerde clown Bassie dan eindelijk op zijn eigen weblog op het spraakmakende nieuws: ‘Wat een dagen waren dat zeg! Lachuuuuuuu!!!’ En behalve Bassie, blijkt ook Ohra alle reden tot lachen te hebben. De canard maakt namelijk deel uit van een nieuwe campagne van de verzekeraar, waarvoor Bassie al eerder zeer succesvol als boegbeeld fungeerde (‘Buurmannetje!’). Kijk overigens ook eens naar deze commercial, die anderhalf jaar geleden al in het satirische programma Koefnoen te zien was.

Bassie zit dus nog altijd vol kattenkwaad, dat blijkt maar weer! Een goede grap, meent Tjan, die zelfs voor het eerst van zijn leven om de clown moest lachen. Maar de raadsmannen van het roddelblad Weekend, dat in de gisteren verschenen editie – net als Wilma Nanninga op de Privé-pagina in De Telegraaf overigens – flink uitpakt over de ‘dramatische buitenechtelijke zwangerschap’, denken daar anders over. Zij overwegen de clown aansprakelijk te stellen voor geleden schade. Nou ja, zeg – over omgekeerde wereld gesproken!

Er was deze week nog meer campagnenieuws. Op 16 juni van dit jaar introduceerde Fortis de met terugwerkende kracht toch wat ongelukkig gebleken slogan ‘Here Today, Where Tomorrow?’ Deze prikkelende vraag is inmiddels, zij het in negatieve zin, wel heel actueel gebleken, en dat was voor de kwakkelende bank reden genoeg om van het verdere gebruik van deze slogan af te zien. De pay-off ‘Waar op de curve bevind jij je?’ wordt in de reclame-uitingen vooralsnog echter nog wel gewoon gebruikt, en dat vindt Tjan gezien het koersverloop van het aandeel Fortis toch wel heel opmerkelijk…


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotofucks en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Commercial break

  1. Patrick zegt:

    Ik heb een hekel aan clowns. En aan Bassie in het bijzonder. Maar deze is dan toch ook wel weer leuk.
    Hopen dat ze het niet verder gaan uitmelken. Want Bas van Toor zal niet goedkoop zijn. En ik heb alweer het één en ander bij die rakkers uit Arnhem te claimen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s