Berlijn in 200 minuten (voorbeschouwing)

Morgenochtend om 9 uur geht’s los: de 35ste Marathon van Berlijn. Normaal gesproken zou dat evenement volkomen langs Tjan heen gaan, maar dit jaar volgt hij de prestatieloop met veel belangstelling. Voor vriendin Marion wordt dit namelijk haar vierde marathon, en – naar zij voor ze naar Duitsland afreisde stug volhield – tevens de laatste waarin zij inzet op een persoonlijk record.

Trouwe lezers van deze weblog hebben de verrichtingen van Marion tijdens haar eerste drie marathons uitgebreid kunnen volgen. Iets minder dan twee jaar geleden, op 5 november 2006, volgde Tjan aan de hand van de doorkomsttijden op elke 5 kilometer rechtstreeks haar verrichtingen in New York, waarvan hij op deze site uitgebreid verslag deed. Haar eindtijd in de Big Apple zou uiteindelijk gecorrigeerd worden naar 3.23:32. Op 15 april 2007 was Marion vastbesloten deze tijd in Rotterdam te verbeteren. Ze vertrok heel enthousiast op een schema van 3 uur en 20 minuten, liep daar enige tijd ruimschoots onder, maar al snel zou blijken dat de weergoden heel andere plannen hadden. Het was tropisch warm in de Maasstad, en de temperaturen liepen zo hoog op dat de organisatie zich genoodzaakt zag de marathon voortijdig te beëindigen. Marion was toen wel al binnen, in een gezien de omstandigheden knappe tijd van 3.37:35. Tjan was erbij, zweette peentjes en maakte bij thuiskomst een fotoverslag. Ook op 21 oktober in Amsterdam was hij van de partij, en ook hiervan verscheen een verslag op deze weblog. Vooraf was eigenlijk al duidelijk dat een PR er door hardnekkige blessures niet in zou zitten. Des te imponerender was de uiteindelijke tijd: Marion legde de 42 kilometer en 195 meter af in 3.27:04, iets meer dan drieënhalve minuut boven de tijd die zij in New York liep.

En nu dan dus Berlijn. Afgaande op de 30 km van Amsterdam Noord en de Dam-tot-Damloop die Marion recentelijk nog liep, ziet het er goed uit. De weersverwachting is gunstig, en vorig jaar bleek deze marathon nog goed te zijn voor een wereldrecord. De insteek? Opnieuw een tijd onder de 3 uur en 20 minuten en hoe dan ook een PR. Als het goed is ontvangt Tjan live de tijden op de halve marathon en op de meet. Voor de thuisblijvers zal hij proberen deze direct (onder voorbehoud omstreeks 10.40 en 12.20 uur dus) op deze site te publiceren. Zodra na de finish ook de andere doorkomsttijden van Marion (startnummer F9922) beschikbaar zijn, komen ook die zo spoedig mogelijk op deze site terecht. Mis het dus niet: een verslag van Marion’s 200 minuten van Berlijn, morgen vanaf 9.00 uur op deze site!

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Berlijn in 200 minuten (voorbeschouwing)

 1. Debbie Hoff zegt:

  Marion heeft weer een nieuwe PR gelopen (3.15.55)!! Geweldige prestatie Bobo, we zijn weer trots op je.
  Je zus Debbie

 2. John Burger zegt:

  Een super tijd.
  Ik ben echt heel blij voor Marion.
  Marion heeft er veel voor gedaan en daarom ben ik blij dat het gelukt is.
  Groet John.

 3. Dick Hoff zegt:

  Wat fijn dat je er zoveel tijd insteekt en dat heeft Marion ook verdient met deze prestatie.Hartelijk dank daarvoor en wij waren trotse ouders in Berlijn.Ineke en Dick Hoff.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s