Kattenkak (deel 1)

Voor het huis van Tjan en partner staat een bankje. Toen Tjan daar vorige week vrijdag de herfstbladeren ondervandaan veegde, ontdekte hij wat er al dagen voor een penetrante stank rond de voordeur had gezorgd: kattenkak. Dinsdag (toen Tjan thuiskwam van werk), rook hij het weer, en opnieuw lagen er onder het bankje niet minder dan vier hopen poep. Woensdagochtend (voor Tjan naar zijn werk ging) ruimde hij de boel op, en strooide hij onder het bankje kwistig met witte peper. Op internet had Tjan namelijk gelezen dat dat katten ervan zou weerhouden het op de betreffende plek op een schijten te zetten. Maar helaas, ’s avonds lag er op de flink gepeperde tegels onder het bankje opnieuw een verse hoop. Vanochtend heeft hij het, opnieuw op basis van geGoogle, met koffiedrab geprobeerd. Hij is zeer benieuwd of dat werkt – uiteraard houdt hij u op de hoogte van de ontwikkelingen -, maar vooruitlopend op een onverhoopte mislukking van het drab-experiment vraagt hij u nu alvast om uw hulp. Heeft iemand een idee hoe je kan voorkomen dat katten een plek als deze als kattenbak gebruiken?

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Kattenkak (deel 1)

 1. Kattenfan zegt:

  Landmijnen schijnen erg effectief te zijn. Verder kun je in de categorie “grootmoeders huis-tuin-en-keukenmiddeltjes” denken aan zoutzuur, glasscherven, punaises of scheermesjes.
  Wil je echt eens iets nieuws proberen: de katten van tegenwoordig schijnen gek te zijn op met stoom bereid voedsel. Ik beveel de “tagliatelli met zalm” stoommaaltijd van Appie aan. Garneren met wat ratten-, muizen- of beter nog kattengif, en je bent van je probleem verlost.
  Ik hoor graag wat je bevindingen zijn…

 2. Tjan zelf zegt:

  @Kattenfan: Kijk, daar heb ik iets aan. Ik denk alleen dat de partner van Tjan, kattenvriendin als ze is, dergelijke methoden niet ziet zitten :-) Eerst maar eens kijken of koffiedikkiedik iets doet…

 3. Johan zegt:

  Zet er een waakhond neer ;-)

 4. Gadisa zegt:

  je mag onze Belle wel even lenen :D
  trouwens koffieprut, ik gebruik het om de slakken uit mijn potten te weren … en heus het werkt … hopelijk helpt het ook tegen kattenshit ;)

 5. Johan zegt:

  Koffiedik helpt ook uitstekend tegen ruwe handen. Echt waar! Gewoon met beetje koffieprut ‘wassen’.

 6. lyndy zegt:

  ik zit met hetzelfde probleem, vanaf ik kattepoeder gebruik om ze binnen weg te houden en uit mijn vuilbakken ( die scheurden ze steeds stuk ) hebben ze hun terrein verlegd en gaan ze gezellig in mijn gazon hun drol doen!!, leuk is anders als je bedenkt dat mijn kinderen vaak in de tuin spelen!! ik ga alvast eens proberen met dat koffie geruis. alvast bedankt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s