Closed indifinitely


Vooraf: Dit logje, dat Tjan op maandag schreef, werd dinsdagochtend om 0.00 uur gepubliceerd. Later diezelfde ochtend is de Marriott-website alsnog aangepast en is er (beter laat dan nooit) een ‘Emergency Update’ toegevoegd. Door deze aanpassingen is een groot deel van dit artikel inmiddels achterhaald.


‘Tot nader order gesloten’… Dat lijkt me het understatement van het jaar. Maar toch is dat het enige wat de Marriott-keten op zijn website communiceert als het gaat om het afgelopen zaterdag door een zelfmoordaanslag volledig verwoeste hotel in Islamabad. Op de betreffende hotelpagina staat een uitermate kort en onopvallend Engelstalig tekstberichtje over het nieuws dat wereldwijd de media beheerst, met als onderkoelde conclusie: ‘The hotel will remain closed indifinitely’. Juist…

Voor de rest doet Marriott ook drie dagen na de aanslag nog alsof het vijfsterrenhotel er nog gewoon staat. De knop waarmee online geboekt kan worden is dan weliswaar verwijderd, maar telefonische reserveringen zijn blijkbaar nog altijd mogelijk en ook de zonnige foto’s lijken te willen doen geloven dat er zaterdagmiddag bij de toegangspoort helemaal geen vrachtwagen met explosieven tot ontploffing is gebracht.

Als Tjan Mr. Marriott zou zijn – of het anderszins voor het zeggen zou hebben bij deze hotelketen -, dan zou hij al op de homepage melding hebben gemaakt van de tragedie. Uit respect voor de nabestaanden van de omgekomen hotelgasten, de meer dan 200 gewonden, maar ook ter nagedachtenis aan het eigen personeel dat bij de aanslag het leven verloor. Maar nee, dat is natuurlijk niet zo commercieel gedacht van Tjan: het zou de smetteloze reputatie van het Marriott namelijk weleens in diskrediet kunnen brengen. In plaats daarvan dus maar een weggemoffeld berichtje – zonder ook maar het minste teken van medeleven, maar mét de mededeling dat het hotel in Islamabad uitstekend beveiligd werd. Nogal aan de harteloze kant, als je het Tjan vraagt…Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Closed indifinitely

  1. tagrijn zegt:

    Het meest verbijsterende logje dat ik ooit bij jou gelezen heb. Heel onwerkelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s