Asociaal?

Toen Tjan en partner vorige week de Sin Tjanskerk aan het Vrijthof in Maastricht verlieten, hoorden zij een luide knal. Even later bleek wat deze dreun veroorzaakt had: een onoplettende chauffeur had de hoogte van zijn bestelbus verkeerd ingeschat – of de hoogte van de monumentale boog, die de schitterend gerenoveerde St. Servaas vroeger met het ernaast gelegen klooster verbond, dat kan ook. Hoe dan ook, Tjan pakte zijn camera, stelde scherp en drukte af.Een toegesnelde beveiligingsmedewerker sprak er schande van. Hij vond het ronduit asociaal om een foto te maken. ‘Da zal meneer toch nie leuk vinden,’ refereerde hij aan de geschrokken chauffeur, die in de cabine van zijn aan barrels gereden vrachtwagentje zat te bellen, vermoedelijk met zijn werkgever. Had de beveiliger gelijk? Als er nou doden of gewonden waren gevallen, oké, maar de stommiteit van de bestuurder had slechts blikschade tot gevolg, en wat Tjan betreft mag je daar best een foto van maken. Toch?

Een poll op deze site wees uit dat 91,7% het met Tjan eens is, en het maken van een dergelijke foto niet asociaal vindt. 4,2% vond het wel asociaal, en een even groot deel van de respondenten had geen mening.Tjan zag in Maastricht geen bordje dat hij niet mocht fotograferen, zoals afgelopen zaterdag in Valkenburg (ZH). Mag je zo’n bordje eigenlijk wél fotograferen? Tjan heeft zich zaterdag niets van dit verbod aangetrokken, en daarin was hij zeker niet de enige. Waarvan hij en de andere omstanders in Valkenburg ondanks het bordje zo driftig foto’s maakten, laat hij u morgen zien…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Asociaal?

  1. tagrijn zegt:

    Natuurlijk deed die Japanner dat ‘express’. Removal… even een poortje verwijderen.

  2. ellen zegt:

    gewoon doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s