Volledigheidshalve

Voor de volledigheid, en nergens anders voor, hieronder dan het liedje waarmee Hind de halve finale van het Eurovisie Songfestival kansloos en via de achterdeur zal moeten verlaten. Een dertien-in-een-dozijndeuntje met een dito tekst en een multicultureel correct arrangementje dat Tjan, dankzij de eindeloze herhaling van het jengelende refrein en het gebrek aan opbouw en muzikale variatie, al bij eerste beluistering danig irriteerde. De vocale kwaliteiten van Hind komen in het liedje overigens ook nog eens nauwelijks tot hun recht.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tv en film en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Volledigheidshalve

 1. Judith zegt:

  Inderdaad een heel vervelend nummer. Hopelijk is dit de laatste keer dat ik het hoor.
  Ik ben nooit een fan geweest van het Eurovisie Songfestival, maar sinds de deelnemers niet meer in hun eigen taal hoeven te zingen, zie ik de meerwaarde van dit evenement al helemaal niet meer…

 2. tagrijn zegt:

  Regeren is vooruitzien. Als Nederland straks door de film van Wilders de Arabische wereld over zich heen krijgt, kan dit met deze deun weer worden goedgemaakt.

 3. Tjan zelf zegt:

  @Tagrijn: Als Hind de grootmoefti’s moet gaan paaien, dan zal ze wel iets decenters moeten aantrekken dan het korte jurkje waarmee ze gisteren bij Claudia op de bank kroop…

 4. Jaco zegt:

  Het doet me een beetje denken aan het bordje warme kersen met ingezakte slagroom uit je column. Terugsturen naar de keuken maar weer.

 5. Wat denk je zouden we uberhaupt door de voorronde komen.

 6. Tjan zelf zegt:

  @Glibber: Ik heb er een heel hard hoofd in. En gezien het gebrek aan kwaliteit van dit liedje, kan het me dit jaar ook bar weinig schelen.

 7. Xiwel zegt:

  Het lijkt erg op de liedjes uit de ex-Jugo-landen. Niet zo gek, die mogen 6 keer 12 punten uitdelen en wie weet wordt er op deze manier dus gescoord.
  Erger vond ik het dat Hind ‘Dingedong’ van Tiets-In mooi vond. Dan kan je toch maar beter fout geweest zijn in de oorlog. :-)

 8. Johan zegt:

  Holland: no points…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s