Vakantieplannen: Campanië

Deze week hebben Tjan en partner zich er dan eindelijk toe kunnen zetten om vakantieplannen te smeden. Het was een al wat ouder plan dat uit de ijskast werd getrokken, en dat sinds maandag via internet gestalte heeft gekregen. Woensdag 12 september vliegen ze naar Napels, en vrijdag 21 september zijn ze weer terug. De eerste vijf nachten verblijven Tjan en partner in een van de slechts drie kamers van een B&B op de vierde verdieping van een oud, voormalig klooster in hartje Napels. Het boeken van deze accommodatie had nogal wat voeten in de aarde, omdat Tjans creditcard in september vervalt en dus niet kon dienen als garantie, en omdat eigenaresse Anna bovendien niet zo heel handig met computers bleek en een volledig geaccepteerde reservering per ongeluk uit het boekingssysteem verwijderd had. Maar na intensief e-mailcontact kon Tjan vandaag dan toch de voucher uitprinten. De zesde dag van de vakantie vertrekken Tjan en partner per spoor naar het rustige, 5000 huishoudens tellende kustplaatsje Vico Equense (net boven Sorrento), waar via e-mail voor vier nachten een kamer werd gereserveerd in Hotel Aequa. Vanuit Napels zijn Pompeji en Herculanum prima te bereiken, en ‘Vico’ is een mooie uitvalsbasis voor het bezoeken van Sorrento, de Amalfi-kust en het eilandje Capri. Het aftellen kan beginnen – nog 48 dagen…

Op onderstaande satellietfoto is de bovenste gele stip Napels, de onderste Vicolo Equense. De Vesuvius is te midden van een vruchtbare, groene omgeving op de foto goed te zien – deze vulkaan houdt zich in september hopelijk gedeisd.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Vakantieplannen: Campanië

 1. tagrijn zegt:

  Dat ziet er allemaal fantastisch uit. Vooral dat klooster is heel apart. Jullie hebben zeker die kamer met dat hobbelpaard?

 2. Lijkt me een heel mooie reis worden, nog even anderhalve maand wachten dat is het enige nadeel.

 3. Gadisa zegt:

  heerlijk, vooral dat klooster lijkt me een ervaring op zich…
  lekker er tussenuit wanneer de meeste mensen weer aan het werk zijn en naar school!

 4. Judith zegt:

  Niet naar Egypte dit keer?!?
  Een deel van jullie bestemmingen zijn mij bekend: aan Pompeji en de Amalfikust heb ik erg goede herinneringen. Napels was een wat minder geschikte bestemming voor twee blonde studentes…

 5. Tjan zelf zegt:

  @Judith: Egypte? Dat bewaren we voor de koude wintermaanden. Dit jaar wordt dat zeer waarschijnlijk een familievakantie met de kleine neefjes :-)

 6. M zegt:

  Lekker genieten M

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s