Achterstallige horeca-recensies

Er zijn de afgelopen tijd twee restaurantrecensies blijven liggen, die alles te maken hebben met de optredens van Jason Mraz in ons land. Daarom deze keer twee korte besprekingen in één en dezelfde bijdrage. In het eerste restaurantje aten Tjan en partner voorafgaand aan Mraz’ Paradiso-concert, in het tweede na afloop van Mraz’ optreden in het Rotterdamse Rotown.

Kop van Jut, Amsterdam | maandag 9 juli 2007
Prima en goedkoop adresje in het toeristische gebied achter het Leidseplein. Kop van Jut is een klein eetcafé, met als het om gerechten gaat zeer schappelijke prijzen. Vlotte, zeer vriendelijke bediening, al lieten onze satéschotels (€ 11 p.p.) wel even op zich wachten. Lekkere, verse friet, frisse salade met lekkere dressing en prima vlees op de stokjes. Aanrader!
rapportcijfer: 8-

Bazar, Rotterdam | vrijdag 13 juli 2007
Bazar is een kleurrijk, groots opgezet, drukbezocht en zeer rumoerig multiculti-restaurant met een uitheemse sfeer. De menukaart bevat invloeden uit alle mogelijke windstreken. Op de stoep in het zonnetje was het  in vergelijking met de heksenketel binnen rustig toeven. De bediening was attent, de veelal verrassende gerechten laten zich het best omschrijven als avontuurlijk in opzet, geserveerd in stevige porties, maar qua smaak niet altijd even subtiel. Spareribliefhebber Tjan bestelde een portie kalfsspareribs, en die smaakten prima, al had het wel wat pittiger gemogen. De zoete lekkernijen die bij de koffie Bazar werden geserveerd waren extreem zoet, zoals men in bijvoorbeeld Turkije en Griekenland gewoon is. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
rapportcijfer: 7+

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken. Bookmark de permalink .

2 reacties op Achterstallige horeca-recensies

  1. tagrijn zegt:

    De Bazar ken ik wel. Ben er zowel in Rotterdam als Amsterdam geweest. Prima internationaal eten voor een schappelijke prijs. In beide gevallen gekozen voor ‘van alles wat’. Dan staat voor een euro of veertien p.p. incl. drank de hele tafel vol met schalen en schaaltjes!Het is er wel erg rumoerig.

  2. Ken ze allebei niet maar ga ze wel onthouden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s