Crazy Mrazy Friday

Gisteren, op vrijdag de dertiende, speelde de Amerikaanse singersongwriter Jason Mraz om 17.00 uur in het Rotterdamse muziekcafé Rotown. De grote zaal van Paradiso had deze jonge zanger binnen de kortste keren weten uit te verkopen, dus hoe zou het in Rotterdam gaan, waar de venue stukken kleiner en het concert ook nog eens gratis toegankelijk was? Tjan en partner – beiden genietend van een vrije dag – besloten geen enkel risico te nemen, trokken om 9.30 uur de voordeur in Leiden achter zich dicht en stapten om 9.48 uur op de trein naar Rotterdam. Hieronder volgt een fotoreport van een lange, lange dag…
Omstreeks 10.30 arrveerden Tjan en partner bij Rotown, en daar bleek een dertigtal Mraz-fans al bezit te hebben genomen van het terras (traz). Gezellig! De eerste Mraz-maniacs schijnen al om 7.45 uur voor de deur te hebben gestaan.
Om 11.00 uur ging de zaal open, en zocht iedereen een plaatsje. Nog een uurtje of zes wachten, zo leek het vooruitzicht. Maar dat liep anders! Nadat iedereen wat te drinken had besteld, werd duidelijk dat Rotown heel andere plannen had.
Om 11.40 begon men met de uitgifte van polsbandjes. Het aantal beschikbare bandjes was uiteraard beperkt, maar desondanks ging een en ander er opmerkelijk relaxt aan toe.
Een slim systeem, want eenmaal in het bezit van een bandje kon je gaan en staan waar je wilde. Tjan en partner gingen even Rotterdam in, maar rond 13.15 uur besloten ze om toch maar weer terug te keren naar Rotown – om te lunchen, maar ook om nog wat meer van het toch wel erg bijzondere sfeertje rond dit concert op te snuiven.
Wachten met bier en een sigaartje is geen straf. Per telefoon hielden we contact met vriend Paul, die terwijl wij door de koopgoot sjokten ook een polsbandje had weten te bemachtigen.
14.57 uur: Jason Mraz arriveert en luistert vol ongeloof naar een medewerker van Rotown die vertelt hoe de dag tot dusver verlopen is. Alle polsbandjes zijn dan al ruimschoots vergeven.
15.32 uur: Mraz staat zijn fans te woord, ontvangt cadeautjes en deelt handtekeningen uit. Met name voor de aanwezigen die bij gebrek aan een polsbandje het concert zouden moeten missen trekt hij behoorlijk wat tijd uit.
16.37 uur: Iedereen heeft de zaal verlaten. Binnen wordt gesoundcheckt. Op de voorgrond de balende Mraz-fans zonder polsbandje. Achter het hek de rij met gelukkigen die wel over een bandje beschikken en na de soundcheck dus naar binnen mogen.
17.35 uur: Het concert is in volle gang. De eerste drie kwartier speelt Mraz slechts één nummer dat ook in Paradiso op de set stond. Met name wat intiemer materiaal passeert de revue, en Tjan moet eerlijk bekennen dat hij een aantal van de gespeelde liedjes nog nooit gehoord had. En hij dacht toch echt dat hij alle cd’s van Jason Mraz in zijn bezit had!
Tjan was niet de enige die foto’s maakte tijdens dit broeierige concert. De keuze van de nummers was dus nogal aan de verrassende kant (naarmate de set vorderde, speelde Mraz ook minder obscuur en meer uptempo materiaal), het aanwezige publiek was helaas stukken luidruchtiger en minder aandachtig dan maandag in Paradiso, en Mr. A-Z zelf maakte op Tjan een enigszins vermoeide indruk. Desondanks was ook dit echter een prachtig optreden, waarvan zowel Tjan als partner blij is het te hebben bijgewoond – evenals vriend Paul trouwens. Volgende keer (in december, naar het schijnt) met band?Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport, Muziek. Bookmark de permalink .

3 reacties op Crazy Mrazy Friday

 1. Ava zegt:

  Waaauuww gaaaf verslag! Echt leuk om dit zo terug te lezen, ik kan niet wachten tot December!!
  Groetjes, Ava (meisje met dat grijze stippenvest van de eerste foto.. ;) )

 2. Judith zegt:

  Maar waar moet je nu tot december over bloggen? ;-)
  Lijkt me een bijzondere gebeurtenis, om zo als uitverkorenen een concert te mogen bijwonen. Vooral die foto van 16.37 uur spreekt boekdelen…

 3. Tjan zelf zegt:

  @Judith: :-p Tja, daar ga ik de rest van het weekend maar eens over nadenken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s