Gevlogen

De pauwen in de Leidse Hout, die twee weken geleden deze site sierden, hebben nieuwe buren! Althans, dat meldden de Leidse media eind vorige week. In het fraaie park zou namelijk een ooievaarspaar zijn neergesteken. Het Leidsch Dagblad illustreerde het verhaal met twee matige, door een lezer ingezonden foto’s. Zaterdag aan het begin van de middag ging Tjan er tussen twee buien door even een kijkje nemen, maar hij trof de nestpaal helaas leeg aan. Misschien waren de ooievaars even weg voor een late lunch? Aan het einde van de middag wandelde hij nogmaals naar de Leidse Hout, maar opnieuw waren de vogels in geen velden of wegen te bekennen, en ook zondag stond de nestpaal er maar verlaten bij. De uitbater van het theehuis vertelde Tjan desgevraagd dat hij van ooggetuigen had begrepen dat er zaterdagochtend een schermutseling had plaats gevonden tussen de ooievaars en een telg van de in Leiden inmiddels beruchte, zo nu en dan behoorlijk agressieve meeuwenkolonie – af en toe zou je die meeuwen hier acute H5N1 toewensen… Hoe dan ook, de ooievaars hebben vervolgens eieren voor hun geld gekozen en zijn vertrokken. De kans dat ze nog zullen terugkeren naar de nestpaal moet uiterst klein worden geacht. Bijzonder jammer…


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia. Bookmark de permalink .

4 reacties op Gevlogen

 1. erik zegt:

  Hier in Alphen aan den in kinderboerderij “Zegersloot” zijn verschillende nestpalen te bewonderen. MET ooievaars. Dus als je voor foto’s wilt komen. Welkom!

 2. tagrijn zegt:

  Het LD meldde al dat het aantal geboortes in de stad terugliep… Ook al de schuld van de meeuwen dus.

 3. Tjan zelf zegt:

  @Eric: Dank voor de tip! Misschien kom ik er bij mooi weer een kijkje nemen. Eventuele foto’s kom je dan vanzelf op deze site tegen.

 4. Judith zegt:

  Irritante beesten, die meeuwen…
  Wat mij opviel in de berichtgeving over deze ooievaars, was dat de paal vorig jaar is geschonken aan de Leidse Hout, maar dat men niet had gedacht dat er ooit ooievaars op zouden nestelen omdat er een tekort is aan fourageringsplekken in de buurt. Beetje vreemd om dan toch een paal neer te zetten maar goed. Misschien zijn de ooievaars daarom wel verdwenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s