Bijzondere dag

Heeft u enig idee welke dag het vandaag is? Ja, woensdag, dat weet Tjan ook wel. En het is ook de laatste dag van de lente. En als u een beetje op de hoogte bent van de door de VN op de agenda gezette speciale dagen en weken, dan zou u kunnen antwoorden dat het vandaag de Internationale Dag van de Vluchteling is. Klopt allemaal, als Zwarte Piet op de deur van de peuterspeelzaal, en als de van verwachting vervulde hartjes van de daar aanwezige kindertjes. Maar dat bedoelt Tjan niet…

In België is het vandaag de Dag van de Poetsvrouw. Nationale Poetsvrouwendag… Echt waar! Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt tegenwoordig een dag voor in het leven geroepen. In Leiden is het wat Tjan betreft vandaag dan ook de Dag van de Luie Blogger. Punt erachter dus, vandaag heeft hij geen zin in het op de proppen komen met spitsvondigheden over schoonmaaksters en het leggen van ingenieuze dwarsvervanden met de zwijnenstal van Belinda Meuldijk. Vanmiddag op deze plek als gebruikelijk weer een nieuwe column, en morgen (op de eerste dag van de zomer, de Dag van Wereldvrede & Gebed en de Wereld Humanismedag) weer een nieuwe log. Als het vandaag tenminste niet bij nader inzien de eerste dag van de Week van de Luie Blogger blijkt te zijn.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia. Bookmark de permalink .

4 reacties op Bijzondere dag

  1. tagrijn zegt:

    Ach, je hebt vandaag gewoon je Dag niet…

  2. erik zegt:

    Tot morgen dan maar ….

  3. Judith zegt:

    Zo lui ben je niet, want je hebt in ieder geval nog een logje geplaatst. Nu weet ik eindelijk hoe de voeten van Tjan er uitzien :-)

  4. Vind ik een goed plan de dag van de luie blogger, en dan zelf invullen wanneer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s